Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Snídaně šla málem ven. Bronzoví běžci okusili seskok s lyžemi na paraglidu

Sport

  1:05
ROKYTNICE NAD JIZEROU - V rozkomíhaném rytmu se divoce vznášeli nad závodním svahem připoutáni v tandemovém seskoku na paraglidu. Dole na svahu se pak trojice bronzových běžců na lyžích přetahovala o vteřiny v obřím slalomu. Martin Koukal, Jiří Magál a Martin Jakš si zpestřili závěr sezony.

Jiří Magál na paraglidu s Tomášem Ledníkem. foto: Radek Petrášek, ČTK

"Adrenalin to byl pořádnej," usmíval se Martin Koukal, který na olympijských hrách ve Vancouveru finišoval v dramatickém závěru pro olympijskou medaili pro českou štafetu po 22 letech. "Málem šla snídaně ven," doplnil staršího kolegu jmenovec Martin Jakš, zatímco Jiří Magál, s nímž paraglidista Tomáš Ledník vykroutil nad svahem a lesíkem pořádné obraty, jen s úsměvem přikyvoval. "Ale skvělý zážitek," shodli se všichni tři.

Martin Jakš při obřím slalomu.

Magál si poprvé v životě okusil tandemový skok na paraglidu. "Já mám normálně strach a na tyhle věci moc nejsem, ale bylo to super. Jak to se mnou lítalo ze strany na stranu, bylo to skvělé, opravdu to umí (Tomáš Ledník). A podruhé bych si to ale užil asi víc, měl jsem tep snad dvě stě, pumpa mi nestíhala," vykládal Magál nadšeně. 

Běžci se ve čtvrtek vyřádili za slunečného počasí na otevřeném mistrovství sportovních novinářů RWE KSN Cup v obřím slalomu v Rokytnici nad Jizerou. Vedle nich se na startu kategorie osobností objevil i další olympionik snowboardista Michal Novotný, český snowboardový guru Martin Černík, rosnička Alena Zárybnická nebo třeba moderátor Pavel Anděl.

Michal Novotný při obřím slalomu.

Ze tří běžců - chyběl jen Lukáš Bauer, který bojuje ve finále běžeckého SP ve Švédsku - se nejlépe na sjezdovkách předvedl nejmladší Jakš. Práci mu totiž usnadnil bojovný Koukal, který na dobře připravené, ale v teple rychle měknoucí trati, neustál průjezd jednou z branek a padl. "To mě pěkně rozčiluje," soptil mistr světa, když si uvědomil, že jej v součtu časů předčila i jeho manželka Vanda.

Martin Koukal při obřím slalomu.

Králem rokytnického klání se ale stal Ledník, který nejenže přistál na závěr přímo v cílovém prostoru, ale navíc předvedl v obou kolech nejrychlejší časy ze všech a porazil i vítěze novinářské kategorie Tibora Alföldiho.

Na to, čeho je schopný Tomáš Ledník, se podívejte zde

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč