Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Šokovaná chodkyně Drahotová o pozitivním nálezu: Nechápu to. Nedopuju!

Sport

  10:40
Praha - Chodkyně Anežka Drahotová měla v létě 2018 pozitivní dopingový nález. Dvojnásobnou medailistku z mistrovství Evropy o tom nyní informoval Antidopingový výbor ČR. O jakou zakázanou látku se jednalo, zatím neupřesnil. Drahotová vinu odmítá a do vyjasnění situace nebude závodit.

Anežka Drahotová skončila v závodu chodkyň na 20 kilometrů desátá. foto: Reuters

Pozitivní vzorek pochází z 31. července 2018. To bylo krátce před tím, než Drahotová získala stříbro na evropském šampionátu v Berlíně.

„Jsem v šoku a nechápu to. Nedopuju! Požádám o analýzu B vzorku. Seznámíme se s tím, co jsem měla porušit, a pak se k tomu vyjádřím. Než se věc vyjasní, nebudu startovat na závodech. Prosím pochopte, že k tomu zatím nebudu říkat víc,“ uvedla pětadvacetiletá chodkyně v prohlášení, které médiím poskytl její advokát Jan Šťovíček.

Chodkyně Anežka Drahotová na atletickém ME 2018 v Berlíně.
Chodkyně Anežka Drahotová na atletickém ME 2018 v Berlíně.

Ohrožena je minimálně účast Drahotové na mistrovství Evropy v chůzi družstev, které budou 16. května hostit Poděbrady. Na olympijské hry ještě nemá splněný ostrý limit Světové atletiky, ale mohla by mít šanci na účast díky postavení ve světovém žebříčku.

Autoři: ,