Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Soukalová dojela ve stíhacím závodu SP v Anterselvě třináctá

Sport

  12:31
Biatlonistka Gabriela Soukalová dojela ve stíhacím závodu Světového poháru v Anterselvě třináctá, Veronika Vítková byla třiadvacátá. Na desetikilometrové trati zvítězila Norka Tora Bergerová, která si upevnila vedení v průběžném pořadí SP.

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová foto: ČTK

Druhá skončila Olena Pidhrušná z Ukrajiny, která si jedinou střeleckou chybu připsala až na poslední položce, ale právě ta se jí stala osudnou a připravila ji o prvenství. Z vedoucí pětice nezvládl závěrečnou čtvrtou položku čistě nikdo, čehož využila Bergerová, která na střelnici přijela až jako šestá.

Pidhrušná na ni v cíli ztratila 19 sekund, třetí skončila Finka Kaisa Mäkäräinenová. Soukalová po třech střeleckých chybách přijela do cíle o minutu a 22 sekund za Bergerovou, porazila nicméně vítězku čtvrtečního sprintu Anastasii Kuzminovou ze Slovenska, která musela na sedm trestných kol. V průběžném pořadí SP klesla Soukalová na deváté místo.

Vítková minula dva terče a oproti sprintu, v němž nebodovala, si polepšila o 24 pozic.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...