Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Soutěž o logo OH 2020 má vítěze

Sport

  12:36
PRAHA - Soutěž, kterou vyhlašoval SportReport.cz má svého vítěze. Nejvíce se vám líbil návrh Jiřího Holoubka, který je studentem Integrované střední školy polygrafické v Brně. Jeho návrhu dominuje jeden ze symbolů Prahy - Staroměstský orloj.

olympiáda má své pro a proti, sám dělám atletiku a přivítal bych nové nebo i zrekonstruované sportoviště. foto: HolubLidovky.cz

Výherci gratulujeme. Zároveň jsme se ho zeptali na jeho názor na olympijské hry. V Číně, v Anglii i v České republice.

Vy sám jste pro OH v Praze, co by to podle vás přineslo?

Myslím si, že by se Praha jako taková více zviditelnila. Přineslo by to také nová sportoviště a haly, ale problém vidím v tom, jestli budou potom dostatečně využívána. Je fakt, že se zlepší podmínky pro trénování a organizování závodů většího formátu, ale 130 miliard není zrovna málo. Možná bych ale našel lepší uplatnění těch peněz.

Jak se vám líbily OH v Pekingu?

Podle mě se jim povedly. Obdivuji, jak za pomocí moderní techniky se dokázali poprat s problémovým smogem a jak dokázali ovlivnit počasí. Jinak zahajovací ceremoniál byl úžasný. Jedna věc se mi ale nelíbila a to ta, že nenechali zpívat holčičku, která to doopravdy nazpívala.

Jinak stadiony se mi hodně líbí. Hlavně stadion ve tvaru hnízda, nebo plavecký stadion, který má stěny připomínající bubliny.


Jaké podle vás budou následující hry v Londýně?
Určitě to bude něco na co budou Britové vzpomínat. Londýn je nádherné město s překrásnou historickou architekturou a to olympijádě dá hodně. Organizátoři odhadovali náklady na 3 miliardy liber, ale výsledný rozpočet se vyšplhal něco přes 9 miliard liber. Myslím si ale, že výnosy převáží výdaje.

Co se týče loga OH, vůbec se mi nelíbí a asi nebudu sám. Podle mého úsudku to dělal člověk, který si čmáral na papír v odpolední pauze. Myslím si, že by měli logo přepracovat.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...