Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sparta lanaří Mareše a Kuliče

Sport

  19:37
PRAHA - Zimní přestupní fotbalový trh čeká na to, které trumfy vytáhne pražská Sparta. Ta nedávno zveřejnila, že chce přilákat Kollera a Pitáka. Podle novějších informací však na Letnou zamíří spíš bek Pavel Mareš a útočník Marek Kulič.

Marek Kulič foto: ČTK

Naopak možnost příchodu Davida Lafaty se snížila.

Zatímco v Kuličově případě nechce současná jednání ani jeden z klubů komentovat, ohledně Mareše jsou ve Spartě sdílnější. "Příchod Mareše se nám jeví jako zajímavá možnost, ale jednání zatím ještě probíhají," řekl mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Ten zároveň naznačil, že naopak méně pravděpodobně vypadá příchod jabloneckého útočníka Lafaty, který se během podzimu také probil do národního týmu. "V tuto chvíli to není aktuální varianta," uvedl Přibyl.

Také manažer Ondřej Chovanec, který Lafatu zastupuje, nevidí přestup na obzoru. "Pohledy obou klubů se zatím rozcházejí, ale nic není ztraceno, další jednání může být ve středu. David by rád do Sparty, ale pokud se tak nestane, bude dál plnit svou smlouvu v Jablonci," řekl Chovanec.

Sparta asi právě proto obrátila svůj zájem na dalšího muže, který se začal objevovat v Brücknerově výběru. Forma Marka Kuliče sice nebyla na podzim v dresu Mladé Boleslavi bůhvíjaká, ale pořád patří mezi nejlepší české útočníky a možná by při atraktivní nabídce z Letné přehodnotil své plány na odchod do zahraničí, který stále existuje.

"Tuto možnost zatím nechceme komentovat," řekl Přibyl.

Mareše i Kuliče zastupuje hráčská agentura Sport Invest. Manažer Pavel Zíka dnes připustil, že Sparta je jednou z možností pro Marešovu budoucnost. "V očích hráče je to dokonce jedna z nejlepších variant, ale ještě není jasno, jak se rozhodne. V Rusku má platnou smlouvu až do konce tohoto roku," připomněl Zíka.
Autoři: ,

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč