Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Spilková útočila na titul, ale skončila šestá: Zklamaná nejsem

Sport

  20:27
Do posledního turnajového dne vstupovala z prvního místa, ale nakonec skončila šestá. Česká golfistka Klára Spilková si tak sen - v podobě triumfu na turnaji Ladies European Tour - nesplnila, i tak byla spokojená.

Česká golfistka Klára Spilková na turnaji Prague Golf Masters foto: ČTK

Jste zklamaná?
Vůbec ne! Vždyť jsem uhrála svůj nejlepší výsledek v Ladies European Tour v životě a určitě se posunu i v celkovém žebříčku (v něm je na skvělé 19. příčce – pozn. red.)

Přesto, nezamrzí pád z prvního místa?
Jen maličko. Já se cítím jako vítězka, protože jsem se několikrát zachraňovala před téměř jisté bogey a z velké části se mi to povedlo.

Cítila jste tlak, nervozitu, když jste do posledního dne jste šla z prvního místa?
Tlak byl, ale nervozita žádná. Až jsem byla na sebe pyšná, v jakém klidu jsem celý den odehrála.

Oproti Česku bylo v Londýně úplně jiné počasí. Čtyřiadvacet stupňů, zataženo a větrno. Jak se vám v těchto podmínkách hrálo?
Právě ten vítr mě poslední den dal zabrat a podepsal se na výsledku. Byl to fakt fičák. Na rozdíl od soupeřek nemám tolik nahráno a nejsem na podobný vítr zvyklá. Vítr byl pro mě horší než cokoliv jiného. Nemám ráda takovéto počasí.

Která jamka byla nejdůležitější z celé neděle?
Přeci ta poslední, osmnáctá! Doufám, že díky ní si zajistím kartu na British Open, které začíná už ve čtvrtek, jinak bych musela hrát kvalifikaci. V pátek i v sobotu jsem osmnáctku honila zprava zleva a až dnes mi konečně vyšla. Podmínky ale byly složité, začalo v tu chvíli poprchávat, musely jsme vytáhnout deštníky.

Hned po odehrání jste se objala s Ashleigh Simonovou a Caroline Massonovou, které s vámi šly ve flightu. Co jste od nich slyšela?
Obě mě dost chválily. Od takových hráček je to opravdu pocta a udělalo mi to radost.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!