Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sportovci v reklamách: to je vychytralý Ovečkin i kouzelník Federer

Sport

  11:47
PRAHA - Jako k výjimečným sportovcům k nim vzhlíží celý svět. I proto si je ke svým reklamním kampaním a propagaci vybírají ty největší a nejbohatší společnosti. V krátkých spotech se tak objevují Roger Federer, Tiger Woods, Alexandr Ovečkin, David Beckham či Michael Jordan.

Roger Federer. foto: Reuters

Čtěte také

Tenisový kouzelník
Ve spotu na holicí strojky Gilette si tenista Roger Federer zahraje na novodobého Viléma Tella a dvakrát za sebou sestřelí podáním míček z hlavy člena natáčecího štábu. Více než pět milionů lidí, kteří klip viděli, se pak na serveru YouTube.com ptalo: Byl to trik? "Kouzelníci svá tajemství neprozrazují," zůstal Švýcar tajemný před novináři. A rozděluje společnost na dvě strany: věřící a nevěřící.

Promluva ze záhrobí
Sexuálního skandálu Tigera Woodse využila firma Nike. V černobílé stylizaci hledí mlčící golfista do prázdna a naslouchá hlasu svého zesnulého otce Earla: "Chci zjistit, co sis myslel. Chci zjistit, jak se cítíš. A jestli ses z toho také poučil," zní v archivní nahrávce hlas Woodsova otce. Pochmurně laděný a poněkud strašidelný spot dokonce televizní stanice Fox News označila za jeden z nejpodivnějších v historii vysílání.

Fotbaloví zbojníci
Jediná firma, jež svými fotbalovými spoty dokáže konkurovat vtipem či zajímavými nápady Nike, je Pepsi. V minulosti přišla s několika klipy, ve kterých vystupují nejlepší fotbalisté světa. Tu jako westernoví hrdinové, tu jako středověcí ochránci chudiny. Ve druhé ze zmíněných reklam hraje prim David Beckham nebo Roberto Carlos, jenž svým "dělem" z přímého kopu otevře truhlu s plechovkami pití a dokáže zneškodnit bandu zločinců.

Trojrole pod koši
V reklamě na energetický nápoj Gatorade si basketbalista Michael Jordan zahraje dokonce trojroli. Klip začíná tréninkem veterána Jordana v soupravě z Washingtonu, kterého vyzve v souboji jeden na jednoho "mladší" Jordan z Chicaga Bulls. Starší má však mírně navrch a mladšího si dobírá, že se musí ještě hodně učit. Když už oběma dochází síly, objeví se nakonec třetí Jordan – student univerzity North Carolina.

Hotelové radovánky
Velké rivality mezi Sidneym Crosbym a Alexandrem Ovečkinem ve svém spotu využila zámořská NHL. Pár známých hráčů si během výletu užívá pohody na hotelu, zatímco Ovečkin si objednává jídlo, ostatní parťáci řádí a ničí vše kolem. Když si ruský sniper doobjedná, klidným hlasem potom řekne: "Na jméno Sidney Crosby." Když vše přivezou na pokoj mladému Kanaďanovi, ten se vzteky nezmůže na více než: "Ovečkin!"

Jak si vydělávají hvězdy sportovního nebe si přečtěte v deníku

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...