Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Sportovec roku: Dříve dostali vázu, dnes peníze

Kdo si posadí na hlavu korunu pro krále českých sportovců za rok 2011? Na listině favoritů je o krůček před konkurencí jedenadvacetiletá tenistka Petra Kvitová. Do popředí ji řadí triumf ve Wimbledonu, v Turnaji mistryň a také ve Fed Cupu družstev. Protože vyhrát Wimbledon, to už je věc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J. Tetenka

21. 12. 2011 11:25
NEVIDIM JEDINÝ DŮVOD PROČ SE DNES VŠE MĚŘÍ PENĚZI

pamatuji se na vyjádření delegáta výpravy USA na OH v Austrálii kdy v rozhovoru kolikže za vítězství dostanou američtí sportovci zcela bezelstně odvětil nic, oni tu sportují pro čest a slávu země a jejich, asi tak. Není tedy důvod vyplácet lidem co si vydělávají úplně jiným způsobem dávat peníze na přilepšenou, ty peníze které se zoufale nedostávají u dětí

0 0
možnosti
FD

F. Drbohlav

21. 12. 2011 12:21
Re: NEVIDIM JEDINÝ DŮVOD PROČ SE DNES VŠE MĚŘÍ PENĚZI

Bohuže nejdražší na sportovní přípravě dětí je příliš ranná specializace, což jinde ve světě není. Z 6ti letého kluka, co jde do přípravky na hokej, udělaj pravého obránce a tam je do důchodu. Našim dětem chybí především všeobecná tělesná zdatnost a obratnost. Chyběji jim hodiny strávené ve volné přírodě, kde se můžou vyřádit. Rodiče na děti (nemají) čas a tak volí alternativu - drahý placený sportovní (kroužek). Děti by si měly vyzkoušet všechno a věnovat se tomu, co jim půjde nejlépe a bude je to bavit. Měl by probíhat zcela přirozený výběr a na rodičích je , aby učily děti lásce k pohybu a sportu. Je to péči rodičů a ne o penězích za drahé hlídaní dětí v klubech.

0 0
možnosti