Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Špotáková postoupila z kvalifikace hned prvním hodem

Sport

  11:16
BERLÍN - Oštěpařka Barbora Špotáková podle očekávání postoupila do úterního finále na mistrovství světa v Berlíně. Obhájkyně vítězství a světová rekordmanka v jediném kvalifikačním hodu předvedla výkon 63,27 metru a o 1,27 metru překonala kvalifikační limit. Nezdary českých atletů přerušila postupem do semifinále také osmistovkařka Lenka Masna.

Bára Špotáková při kvalifikaci. foto: ČTK

On-line mistrovství

Špotáková si přála házet v první dopolední skupině, aby mohla v odpoledním bloku už jen sledovat soupeřky, což jí vyšlo. Podle výrazu v její tváři po odhodu ale úplně se svým pokusem spokojená nebyla. Naopak její velké soupeřce Marii Abakuamovové z Ruska hod vyšel, její výkon 68,92 metru je nejlepším výkonem sezony. Finále je na programu v úterý v 19:25.

Masná se ve svém čtvrtém běhu sice nedokázala probojovat mezi přímo postupující trojici, ale na postup do semifinále jí stačil celkově šestnáctý nejrychlejší čas 2:03,32 minuty. Zlato z Ósaky neobhájí Keňanka Janeth Jepkosgeiová, kterou v rozběhu podrazila soupeřka, a spolufavoritka po pádu doběhla beznadějně poslední.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....