Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Squashová jednička vyzve sto soupeřů

Sport

  14:04
PRAHA - Nejlepší český squashista Jan Koukal se během jediného dne utká se stovkou soupeřů. Akce s názvem 1 proti 100 se uskuteční ve středu v SB Centru na pražském Chodově. Koukal by měl na kurtu strávit 12 hodin od osmi ráno do osmi večer, v programu jsou během celého dne naplánované jen tři čtyřicetiminutové pauzy.

Jan Koukal na kurtu foto: ČTK

"Je to velká výzva jak pro mě, tak pro lidi. A asi je to akce, která nemá ve světě obdoby," řekl Koukal. Jeho nejdelší soutěžní zápas trval dvě a půl hodiny. "Ale to je nesrovnatelné, protože ta intenzita byla úplně jiná. Tohle bude náročné především psychicky a na koncentraci, abych se vydržel soustředit. Netuším, jak to bude vypadat a co to se mnou udělá," uvedl Koukal.

S každým ze soupeřů bude hrát na jeden set do 11 bodů, přičemž bude začínat s handicapem 0:4. Jako první ho vyzve starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský, vedle zájemců z řad veřejnosti se utká také s veslařem Ondřejem Synkem, brankářem florbalové reprezentace Tomášem Kafkou, juniorským squashistou Vítem Lipovským nebo svou sestrou Veronikou, která rovněž reprezentuje Českou republiku ve squashi.

Desetinásobný mistr republiky Koukal si nechce ani představit, že by s někým mohl prohrát. "Nevím, jak bych reagoval, kdyby to nastalo. Můj plán je porazit všechny a soupeř je jeden, je to těch sto lidí dohromady. Když prohraji s jedním, tak je to pro mě, jak kdybych prohrál se všemi," řekl.

Na každého protivníka má v programu vyhrazených průměrně pět minut. Chtěl by, aby si i amatéři zahráli několik výměn, ale bude se muset přizpůsobit situaci. "Uvidím, jak na tom budu časově, jestli to půjde podle plánu, nebo budu muset zrychlit. Když si budu hrát, tak to budu ztěžovat sobě. Budu si muset rozmyslet, jak moc se budu chtít trápit," uvažoval.

Pouze v pauzách bude mít čas na občerstvení. "Musím se hodně nasnídat, protože z toho pak budu žít celý den. Během zápasů budu jíst jenom ovoce, gely a nějaké doplňky, ze kterých rychle získám energii," přiblížil svůj jídelníček během sportovního výkonu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!