Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek je v Torontu už v osmifinále. Narazí na Djokoviče?

Sport

  19:00
TORONTO/MONTREAL - Radek Štěpánek se na turnaji v Torontu probojoval do osmifinále. Kanadského tenistu Petera Polanského zdolal 7:6, 6:4 a může si zahrát se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, kterého zápas druhého kola teprve čeká.

Radek Štěpánek porazil Kanaďana Polanského a je blízko zápasu s Novakem Djokovičem. foto: ČTK

Štěpánek překvapil a po parádním představení porazil nasazeného Paireho

Zatímco v úvodním kole Štěpánek překvapil hladkou výhrou nad Benoitem Pairem z Francie, jenž je ve světovém žebříčku o sto míst výš, proti Polanskému byl naopak favoritem. Osmadvacetiletý domácí hráč totiž v pořadí ATP náleží až do třetí stovky.

Polansky v prvním setu dokázal dvakrát vymazat ztrátu podání, ale v tie-breaku pak prohrál 5:7. V druhé sadě přišel o servis rovněž dvakrát a sedmatřicetiletý český olympionik Štěpánek při druhém mečbolu zápas po hodině a půl ukončil.

Plíšková je bez boje v osmifinále

Karolína Plíšková postoupila bez boje do osmifinále turnaje v Montrealu, ve kterém se utká se světovou pětkou Simonou Halepovou z Rumunska. Duel druhého kola dnes české hráčce kvůli zranění krku vzdala Italka Sara Erraniová.

Toronto - dvouhra - 2. kolo:

Štěpánek - Polansky (Kan.) 7:6 (7:5), 6:4,

Plíšková, která si v prvním kole poradila s Katerynou Bondarenkovou 3:6, 6:2 a 7:5, se s Halepovou zatím utkala čtyřikrát. Ve třech zápasech na okruhu WTA s rumunskou soupeřkou neuhrála ani set, porazit ji dokázala jen v letošním prvním kole Fed Cupu.

Erraniová je už druhou tenistkou, která z kanadského turnaje odstoupila.

Na poslední chvíli svůj start zrušila třetí hráčka žebříčku WTA Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, kterou trápily žaludeční potíže. Podobné problémy měla i domácí hvězda a přemožitelka Lucie Šafářové Eugenie Bouchardová.

Autor: