Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Střelecký koncert Lupula zdrtil Colorado

Sport

  8:35
NEW YORK - Hokejistům Colorada se vzdaluje sen o zisku Stanleyova poháru. V noci prohráli i třetí zápas semifinále Západní konference proti Anaheimu. Všechny čtyři branky Mocných kačerů vstřelil Joffrey Lupul.

Hráč Anaheimu Joffrey Lupul foto: ČTK

Gólman Mighty Ducks Ilja Bryzgalov sice poprvé v sérii inkasoval, ale hosté vyhrál 4:3 v prodloužení. Za domácí si připsal asistenci Milan Hejduk. Lupul se stal prvním hokejistou historie, který v play off NHL dosáhl čtyř gólů v jednom utkání včetně toho rozhodujícího v prodloužení. Celkově už ve vyřazovací části skóroval sedmkrát.

"Dostal jsem pár vynikajících přihrávek a některé dokázal využít," komentoval svůj počin hrdina večera. Anaheim má výbornou příležitost ukončit sérii už ve čtvrtek. Naopak Colorado se pokusí připojit k hokejistům New Yorku Islanders (1975) a Toronta (1942), kteří jako jediní dokázali zvrátit nepříznivý vývoj 0:3 ve svůj prospěch.

"S tím si neděláme starosti. Hlavně musíme vyhrát další zápas. To je teď nejdůležitější," uvedl obránce Rob Blake, který si trefou v 54. minutě vynutil prodloužení.

Brankář Bryzgalov inkasoval gól z hole Dana Hinota v závěru první třetiny po úctyhodných 249 minutách a 15 sekundách. Nováček play off je v historické tabulce neprůstřelnosti ve Stanley Cupu na druhém místě. Před ním je pouze George Hainsworth, který v roce 1930 v brance Montrealu držel střelce v šachu 270 minut a osm sekund.

"Colorado dnes bylo důraznější. Hráči mi clonili ve výhledu. Mnohdy jsem puk vůbec neviděl," uvedl ruský brankář po třetím duelu, v němž si připsal 26 úspěšných zákroků.
Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...