Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Strýcová se nabídla hvězdnému Murraymu. ‚Podobnou chybu jako ty, co tě odřekly, neudělám‘

Sport

  18:55
LONDÝN - Andy Murray ohlásil, že hledá partnerku pro smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu, a okamžitě byl na sociálních sítích zavalen žertovnými i vážně míněnými nabídkami od tenistek. Zájem zahrát si s bývalou světovou jedničkou, jež se vrací na kurty po operaci kyčle, vyslovila i Barbora Strýcová.

Barbora Strýcová foto:  Jan Zátorský, MAFRA

„Rád bych si ve Wimbledonu zahrál smíšenou čtyřhru, a tak jsem oslovil pár hráček. Už jsem byl ale několikrát odmítnut - samozřejmě tím nejzdvořilejším možným způsobem,“ napsal ve svém sloupku na BBC trojnásobný grandslamový vítěz Murray.

Ten se tento týden v londýnském Queen’s Clubu vrátil ve čtyřhře po pěti měsících na ATP Tour. Dvouhru hrát zatím nehodlá.

„Jednou z těch, které mě odmítly, byla Ash Bartyová. Oslovil jsem ji během French Open a řekla ne, protože hraje dvouhru i čtyřhru, takže nechce absolvovat tři soutěže. To samozřejmě chápu,“ uvedl Murray.

Brit Andy Murray

Odřeknutí australské vítězky Roland Garros a světové dvojky ho mrzelo. 

„Je to škoda, protože chci tu nejlepší možnou partnerku. Jsem si jistý, že najdu jinou skvělou spoluhráčku, pokud se tedy budu cítit dobře natolik, že zvládnu mužskou i smíšenou čtyřhru,“ dodal dvaatřicetiletý Brit.

Jeho slova spustila na sociálních sítích lavinu reakcí. 

Své služby Murraymu v žertu nabídla pětasedmdesátiletá legenda Billie Jean Kingová, z tenisového důchodu by se klidně vrátila Casey Dellacquaová a navzdory zranění se ohlásila i bývalá deblová partnerka Bartyové CoCo Vandewegheová. 

Murrayho krajanka Naomi Broadyová zase byla ochotna odřeknout již dohodnuté partnerství s bratrem Liamem.

Na instagramu dala své služby k dispozici i světová deblová čtyřka Strýcová. 

„Slyšela jsem, že už pár mých kolegyň odmítlo tvou nabídku zahrát si mixa ve Wimbledonu. Slibuju, že já bych podobnou chybu jako ony neudělala. Tak co ty na to?“ oslovila česká tenistka Murrayho.

Barbora Strýcová v Rozstřelu.
Česká tenistka Barbora Strýcová se raduje z výhry nad Kateřinou Siniakovou.

Ten na olympijských hrách v Londýně 2012 získal ve smíšené čtyřhře stříbro po boku Laury Robsonové.

Murray je na WTA Tour oblíbený i kvůli tomu, že hlasitě podporuje rovnost pohlaví v tenise. Nějaký čas ho také trénovala Francouzka Amélie Mauresmová.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...