Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Strýcová si po boku Sie zahraje o titul v Dauhá, Kvitová pomstila Plíškovou a postoupila do semifinále

Sport

  18:09aktualizováno  20:24
Dauhá - Tenistka Petra Kvitová v Dauhá porazila dvakrát 7:6 Ons Džabúrovou z Tuniska a postoupila do semifinále. O titul ve čtyřhře si v Kataru zahraje Barbora Strýcová, spolu se Sie Šu-wej potvrdily roli prvního nasazeného páru a v semifinále si poradily 6:4, 4:6 a 12:10 s českou dvojicí Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková

Česká tenistka Barbora Strýcová s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej. foto: Reprofoto

Osmá nasazená Kvitová do zápasu proti přemožitelce světové trojky Karolíny Plíškové vstoupila skvěle a ujala se vedení 4:1. Jenže Džabúrová srovnala a česká tenistka musela o zisku první sady rozhodnout v tie-breaku. Ve druhém setu vítězka turnaje z roku 2018 naopak prohrávala 1:3, v bouřlivé atmosféře ale dokázala skóre otočit. Připsala si tak jubilejní 300. výhru na tvrdém povrchu na okruhu WTA.

Další soupeřkou Kvitové bude vítězka zápasu mezi světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a Garbině Muguruzaovou ze Španělska. S Muguruzaovou má česká tenistka bilanci čtyř výher a jediné prohry, s Australankou Bartyovou má vyrovnanou bilanci 4-4 a naposledy s ní prohrála ve čtvrtfinále letošního Australian Open.

Strýcová a Sie Šu-wej ve finále nastoupí proti kanadsko-lotyšskému páru Gabriela Dabrowská, Jelena Ostapenková, který v Dauhá triumfoval předloni. V probíhající sezoně si o titul zahrají už počtvrté, naposledy uspěly minulý týden v Dubaji a před tím ještě v Brisbane.

Celkově česko-tchajwanský pár čeká desáté společné finále, zatím získaly sedm titulů. Třiatřicetiletá Strýcová má v dosavadním průběhu kariéry na kontě 29 titulů, včetně loňského vítězství ve Wimbledonu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!