Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Tenista Beck si dva roky nezahraje

Sport

  16:43
Slovenský tenista Karol Beck (23) dostal dvouletý zákaz činnosti za užití zakázaného steroidu clenbuterolu. Oznámila to Mezinárodní tenisová federace ITF.

Slovenský tenista Karol Beck. foto: Samuel KubániČTK

Beckův trest platí od 1. listopadu 2005. Slovenský tenista byl pozitivně testován během zářijového utkání semifinále Davisova poháru proti Argentině.

"Považujeme to za tvrdý a neopodstatněný trest," řekl pro slovenskou rozhlasovou stanici Rádio Expres hráčův otec Karol Beck starší. "Budeme v tomto směru konat a odvoláme se," dodal.

O Beckově dopingovém nálezu se spekulovalo již během prosincového finále Davis Cupu s Chorvatskem, do něhož Beck kvůli údajnému zranění kolena nezasáhl. Koncem ledna Slovenský tenisový svaz provinění zvolenského rodáka potvrdil.

ITF dnes zveřejnila látku, kterou Beck užil, ta zatím byla tajemstvím. Za clenbuterol byl v minulosti potrestán například jiný tenista Mariano Puerta, jenž v loni prosinci za druhé dopingové provinění dostal rekordní osmiletý distanc.

Aktuálně pětaosmdesátý hráč světa přijde o body do žebříčku a 42.935 dolarů, které v době po pozitivním testu získal. Jeho výsledky v daviscupovém semifinále budou anulovány, nicméně skóre celého zápasu zůstane v platnosti.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!