Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kvůli smogu zvracel a dusil se. Do Pekingu už nejedu, zařekl se Kližan

Sport

  13:10aktualizováno  14:43
PEKING - Prohrál v 1. kole, což je věc, která by ho sotva potěšila sama o sobě. Jenže tenistu Martina Kližana rozčílila v Pekingu ještě jedna věc - a sice smog, kvůli němuž se zápasem s Fabiem Fogninim protrápil. „A po něm jsem musel zvracet,“ uvedla dokonce slovenská jednička.

Slovenský tenista Martin Kližan. foto: Reuters

Kližan zažil povedený týden na turnaji v Métách, kde došel do semifinále, a doufal, že na něj naváže vystoupením v čínské metropoli.

Jenže v 1. kole dostal těžký los, 28. hráče světa Fabia Fogniniho, a navíc si stěžoval na podmínky, které mu hraní znepříjemňovaly. „Po půl hodině hraní jsem začal extrémně kašlat po každé výměně,“ uvedl na svém facebookovém profilu.

Berdych získal svůj první letošní titul, v Šen-čenu zdolal Garcíu-Lópeze

„Po zápase jsem musel jít zvracet. Ve městě je tak extrémní smog, že kvůli mému zdraví, které by mělo být prioritou každého pořadatele, budu muset tento turnaj po zbytek mé kariéry z kalendáře vynechat.“

Loni přitom na stejném podniku došel až do semifinále, kde prohrál s Tomášem Berdychem.

Tentokrát uvedl, že výsledek úvodního zápasu s jeho stížnostmi nesouvisel. A připojil ke svému příspěvku obrázek z měření kvality ovzduší, na němž čísla dosahují extrémních hodnot.

O den později se ale k celé situaci již postavil s nadhledem - a na Facebooku zveřejnil svůj snímek s raketami v ruce a rouškou přes obličej.

Martin Kližan na turnaji v Pekingu.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...