Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Tenistka Strýcová je na Australian Open ve finále čtyřhry. Porazila Krejčíkovou a Siniakovou

Sport

  7:44
Melbourne - Tenistka Barbora Strýcová si zahraje ve čtyřhře o titul na grandslamovém Australian Open. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej tvoří v Melbourne nejvýše nasazenou dvojici a v semifinále ve středu porazily české turnajové čtyřky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou 6:2 a 6:3.

Česká tenistka Barbora Strýcová se raduje z výhry nad Kateřinou Siniakovou. foto: ČTK

Bronzová olympijská medailistka Strýcová má na dosah druhý grandslamový titul ve čtyřhře. Loni s Sie Šu-wej triumfovaly na trávě ve Wimbledonu a od té doby je plzeňská rodačka s krátkou pauzou světovou deblovou jedničkou.

Kvitová na úvod Australian Open rozbrečela Siniakovou, Strýcová s Bouzkovou končí

V úvodním více než dvanáctiminutovém gamu přišla o podání Krejčíková a Strýcová potřebovala stejně dlouhou dobu, aby brejk při svém servisu potvrdila. I podruhé v setu neudržela podání Krejčíková a Sie Šu-wej úvodní sadu ukončila esem.

Strýcová a Sie Šu-wej si celý zápas jistě držely servis. Výborně returnovaly a při první příležitosti se tlačily k síti. Ve druhé sadě neustála jejich tlak Siniaková a v poslední hře znovu Krejčíková, která při mečbolu poslal míč do autu.

„Jsem nadšená, že jsme v dalším grandslamovém finále. Moc to pro mě znamená a zvláště s takovou partnerkou jako je Sie Šu-wej,“ řekla Strýcová.

Finále čtyřhry žen je na pořadu v pátek. Soupeřkami Strýcové a Sie Šu-wej budou vítězky utkání maďarsko-francouzského páru Tímea Babosová. Kristina Mladenovicová s tchajwanskými sestrami Čchan Jüng-žan, Čchan Chao-čching.

Třiatřicetiletá Strýcová může být první českou vítězkou čtyřhry na Australian Open po třech letech. V roce 2017 zde slavila triumf Lucie Šafářová ve dvojici s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč