Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Sport

Thiem se zastává kritizovaného Djokoviče: Kritika na Novaka byla nespravedlivá, k ničemu nás nenutil

Novak Djokovič v zápase proti Rogeru Federerovi. foto: Reuters

PRAHA - Rakouský tenista Dominic Thiem se zastal Novaka Djokoviče za pořádání charitativního turnaje Adria Tour, na němž se nakazili čtyři tenisté. Podle slov aktuálně třetího hráče světa je kritika neoprávněná.
  8:48

Z původně čtyř dílů se Adria Tour, jejímž ředitelem byl Djokovičův bratr Djordje, hrála v červnu na Balkáně jen v Bělehradě a částečně Zadaru. Zastavil ji pozitivní test na koronavirus Bulhara Grigora Dimitrova, z dalších aktivních hráčů následovali Srb Viktor Troicki, Chorvat Borna Čorič a sám Djokovič.

Světová jednička byla následně ostře kritizována za to, že se v průběhu turnaje hrálo před plnými tribunami, tenisté se objímali, plácali, hráli basketbal a zúčastnili se společného nočního večírku. Během těchto doprovodných akcí nedodržovali odstup ani neměli roušku. Sám Djokovič se bránil tím, že dodržuje nařízení místních orgánů.

„Hluboce se omlouvám všem, že náš turnaj vyvolal na chvíli paniku. Rozhodně jsem nechtěl, abychom šířili nemoc, postupoval jsem podle místních zákonů. Bylo to zjevně víc než kritika, byl to hon na čarodějnice. Musela padnout něčí hlava, někoho velkého,“ vyjádřil se Djokovič.

Novak Djokovič se během charitativní exhibice konané v Bělehradě nakazil...
Tenisté na turnaji v Záhřebu.

To vyprovokovalo například australského bouřliváka z branže Nicka Kyrgiose, který označil pořádání turnaje za pitomost a zkritizoval i laxní přístup ke karanténě v podání Alexandra Zvereva.

„Kritika na Novaka byla nespravedlivá, k ničemu nás nenutil. Všechny aktivity, které jsme tam společně dělali, byly z naší společné hlavy. Celá akce navíc byla pro dobrou věc,“ zastal se nyní Djokoviče další účastník série Dominic Thiem.

Jedno vládní doporučení však všichni hráči porušovali evidentně – vzájemné metrové rozestupy. „Byla to chyba nás všech, už je to ale historie. Všichni nakažení jsou zdraví, což je hlavní,“ dodal Thiem s tím, že jemu zůstanou vzpomínky hlavně na šťastné a spokojené fanoušky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!