Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Tři Jágrovy body pomohly Rangers k vítězství

Sport

  9:02
NEW YORK - Jaromír Jágr opět zářil v NHL. Díky jeho dvěma gólům a jedné asistenci porazili newyorští Rangers rivala z New Jersey 4:2. Jágr si upevnil své postavení v čele tabulky střelců.

Jaromír Jágr foto: ČTK

Brankář Ottawy Dominik Hašek jedenatřiceti úspěšnými zákroky přispěl k výhře nad Tampou Bay 4:2.

Pětadvacet střeleckých pokusů stačilo na zisk dvou bodů Jezdcům z New Yorku na ledě New Jersey. Jágr si v kanadském bodování polepšil o další tři body, když dvakrát skóroval a
přihrávkou se podílel na Nylanderově gólu.

"Rangers už nejsou to, co bývali v posledních sezonách," prohlásil útočník Ďáblů Scott
Gomez. V brance domácích znovu zaskočil místo zraněného Brodeura Clemmensen, soupeř po krátké pauze znovu nasadil jedničku Kevina Weekese, na jehož pozici dotírá náhradník Lundqvist.

"Kevin není v jednoduché situaci. Dnes chtěl všem ukázat, že je vynikajícím brankářem. Teď víme, že se na něho můžeme spolehnout a zápasy s ním v brance vyhrávat," pochválil gólmana Jágr, který má na kontě už 22 bodů.

Výborným výkonem se vrátil do ottawské sestavy Hašek, který střelcům Tampy dovolil jen dva góly. Atraktivní duel, jehož brankový účet otevřel v osmé minutě Martin Havlát, se zlomil v
poslední třetině, kdy se aktivně hrajícím hostům sice povedlo vyrovnat, pak ale dvěma slepenými góly zastavili jejich nápor Redden s Fisherem.

"Hašek byl hlavním rozdílem mezi oběma týmy. Tampa měla řadu vynikajících šancí, Dominik nás však znovu podržel," konstatoval trenér domácích Bryan Murray.

Z druhé branky v sezoně se radoval bostonský obránce Jiří Šlégr, jenž na začátku třetí třetiny využil přesilovku pět na tři a zvýšil vedení proti Floridě už na tříbrankový rozdíl. Panteři
nakonec odjeli s porážkou 1:4, přestože Bruins chyběly opory Leetch, Žamnov i Raycroft.

Vedení Bostonu oznámilo, že se na nové spolupráci dohodlo s legendou tamního hokeje čtyřiačtyřicetiletým Rayem Bourquem. Ten se stal trenérským konzultantem a od pátku bude dvakrát až čtyřikrát týdně přímo na ledě pomáhat s přípravou na zápasy.

Pittsburgh zaskočil New York Islanders, na jejich ledě vyhrál hladce 5:1. Třemi asistencemi se o to postaral Mario Lemieux, dvou branek a nahrávky docílil mladík Crosby. "Přes svůj věk je prostě úžasný," prohlásil na adresu svého kolegy z útoku Lemieux.

"Sice to chvíli trvalo, teď ale hrajeme tak, jak jsme si představovali. Hlavní je, že nám vycházejí začátky zápasů, což nebývalo právě pravidlem," řekl. Jeho tým v New Yorku teprve
podruhé v sezoně vsítil úvodní gól utkání.

Téměř suverénní Detroit ztratil po více než měsíci bod v napínavém duelu proti Edmontonu, který v Joe Louis Areně vyhrál v prodloužení 4:3. Asistencí na sebe upozornili i Aleš Hemský s Radkem Dvořákem, který připravil rozhodující gól Raffimu Torresovi.

Philadelphia si doma pohrála s washingtonskými mladíky, na výsledku 8:1 měli největší zásluhu dvougóloví střelci Carter, Sim a Gagne. Hokejisté z metropole Spojených států porazili Flyers naposledy v roce 1998, od té doby v Pennsylvánii jednou
remizovali a čtrnáctkrát prohráli. 

Toronto pokračovalo v matných výkonech a po prohře 3:4 v Carolině kleslo na poslední příčku v Severovýchodní divizi. Nejproduktivnější hráč NHL Eric Staal přidal do svého součtu
podobně jako Jágr dva góly a nahrávku. Hurricanes doma vyhráli všech šest dosavadních utkání. "Snad nulu udržíme co nejdéle," uvedl trenér Peter Laviolette.

Pikantní byl souboj pro Jeffa O'Neilla, který v Carolině před svým odchodem do Toronta hrál. Na ledě však působil nenápadně a nepodařený večer korunoval zmizením z kabiny, aniž vyhověl žádostem novinářů o rozhovor.

Ani branky Petra Sýkory s Davidem Výborným nedopomohly Anaheimu respektive Columbusu k radosti z výhry. Přitom oba střelci otevřeli skóre. Sýkorův celek podlehl Coloradu 3:4.

"Nakonec jsme z utkání udělali sami zbytečné drama," řekl kapitán Lavin Joe Sakic. Výborného zase v Calgary nenapodobil nikdo ze spoluhráčů a v poslední třetině Blue Jackets o těsné vedení přišli.

Po výsledku 1:2 prohráli desátý zápas v sezoně. V posledním čtvrtečním utkání vyhrál Phoenix nad Los Angeles 4:0. Curtis Joseph zlikvidoval 36 střeleckých pokusů soupeře a
připsal si pětačtyřicáté čisté konto v kariéře. Za domácí tým znovu nenastoupil Petr Nedvěd, jehož zraněný loket se ale údajně dobře hojí. "Do pěti dnů bych mohl začít bruslit," řekl urostlý útočník.
Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...