Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová promarnila náskok a na Štvanici končí už ve čtvrtfinále

Sport

  19:07
PRAHA - Tenistka Nicole Vaidišová skončila na turnaji ITF v Praze ve čtvrtfinále, na štvanické antuce prohrála se sedmou nasazenou Španělkou Marií-Teresou Torróovou 5:7, 1:6. V semifinále tak budou dvě domácí hráčky Denisa Allertová a Petra Cetkovská.

Nicole Vaidišová na pražské Štvanici. foto: ČTK

Šestadvacetiletá Vaidišová se v Česku představila poprvé po loňském návratu na dvorce. Dva zápasy 260. tenistka světového žebříčku zvládla, zastavila ji až Torróová, která je v pořadí WTA o 119 míst výše. Vaidišová přitom v prvním setu vedla 4:1, slibný náskok ale neudržela.

Do semifinále na okruhu ITF se Vaidišová po návratu na kurty mohla dostat podruhé. Mezi nejlepší čtveřici turnaje postoupila jen v únoru v Midlandu.

Nejvýše nasazená Allertová porazila Belgičanku Ysaline Bonaventureovou po boji 4:6, 6:4 a 6:3. Cetkovská ve čtvrtfinále vyhrála nad Španělkou Sarou Sorribesovou první set 6:3 a na začátku druhé sady soupeřka vzdala.

Nicole Vaidišová v utkání tenisového turnaje Advantage Cars Prague Open na...
Nicole Vaidišová po vítězném utkání tenisového turnaje Advantage Cars Prague...

Se zdravotními problémy dohrávala i Allertová. Už v prvním setu si nechala obvázat levý stehenní sval. „Je to levá odrazová noha a při podání mě tam píchlo, proto jsem si pro jistotu zavolala fyzioterapeutku,“ řekla Allertová. Po zápase spěchala na vyšetření, které neodhalilo vážnější problém. „Je to spíš namožený,“ řekla.

V utkání Allertová bojovala se soupeřkou a také se svým tělem. „Naštěstí jsem to zvládla, přebojovala jsem tu bolest a vyhrála silou vůle,“ uvedla.

Na vítězné vlně se na turnaji Advantage Cars Prague Open by Zenova veze Cetkovská. Před cestou do Prahy vyhrála akci ITF v Polsku a nyní přidala další tři výhry, i když dvakrát jí soupeřka vzdala. „To se mi snad v životě nestalo, ale v tomhle velkém horku to určitě pomůže,“ řekla Cetkovská.

O postup do semifinále hraje na challengeru mužů také Adam Pavlásek, jeho soupeřem bude čtvrtý nasazený Steve Darcis z Belgie.

Tenisový turnaj v Praze na Štvanici (antuka):

Dvouhra - čtvrtfinále: Allertová - Bonaventureová (Belg.) 4:6, 6:4, 6:3, Cetkovská -Sorribesová (Šp.) 6:3, skreč, Torróová (7-Šp.) - Vaidišová 7:5, 6:1.

Semifinálové dvojice: Allertová - Zaněvská (5-Ukr.), Cetkovská - Torróová.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...