Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová nezklamala

Sport

  16:17
Cagnes-Sur-Mer - Nicole Vaidišová vyhrála dnešní úvodní dvouhru barážového utkání Fed Cupu ve Francii. Česká jednička porazila Tatianu Golovinovou po třísetové bitvě 6:1, 3:6, 11:9 a získala pro svůj tým první z potřebných tří bodů k postupu do Světové skupiny I.

Nicole Vaidišová se raduje z vítězství. foto: ČTK

Přitom ze začátku se zdálo, že úvodní duel bude jasnou záležitostí. Vaidišová vstoupila do utkání esem a udala tím ráz první sady. Právě v přesnosti a razanci servisu byl největší rozdíl. Dvanáctá hráčka světa soupeřce v první sadě při svém podání povolila ve čtyřech hrách jen tři
fiftýny. Osmnáctiletá Golovinová při obou ztracených servisech v druhé a šesté hře udělala po dvou dvojchybách. První set tak jistě hrající Vaidišová vyhrála za dvaadvacet minut.

Vysoký standard semifinalistky Roland Garros na začátku druhé sady poklesl. V celém prvním setu udělala Vaidišová jen pět nevynucených chyb, ale po pěti gamech druhého jich měla na kontě dvojnásobek, k tomu jeden ztracený servis a prohrávala 1:4. Marně se na sebe zlobila, do konce setu ztracený brejk zpět nezískala. Golovinové vyšla sázka na pasivitu a díky chybám české tenistky se dostala do hry. V rozhodujícím setu oprášila Vaidišová jistotu na servisu a tvrdými returny a forhendy po lajnách vytvářela tlak na podání Francouzky. Brejky v druhém a čtvrtém gamu nevyužila, ale v šesté hře prorazila čistou hrou servis soupeřky. Vzápětí se ovšem vlastními chybami o náskok připravila.

Golovinová od druhého setu skoro nekazila a Vaidišová při snaze zahrát  tvrdý úder dávala buď auty, nebo vítězné míče. Servis si obě hráčky v úmorném vedru před plnými tribunami držely až do jubilejní dvacáté hry třetího setu, který trval přes hodinu. Vaidišová získala tři mečboly a ten druhý proměnila, když se míč z forhendu Golovinové nepřekulil přes pásku.

Do čela se probojovaly Italky
Italské tenistky dělí už jen jeden bod od postupu do finále Fed Cupu, který zatím nikdy nevyhrály. Druhý bod přidala na antuce v Zaragoze Francesca Schiavoneová vítězstvím rovněž 2:0 na sety nad domácí dvojkou Lourdes Dominguezovou-Linovou.
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!