Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek i Vaidišová postupují

Sport

  9:56
LONDÝN - Český tenista Radek Štěpánek postupem do 3. kola vyrovnal svůj wimbledonský rekord. Sedmadvacetiletý tenista, který je letos v Londýně nasazen jako číslo 14, zdolal Belgičana Xaviera Malisse ve čtyřech setech.

Nicole Vaidišová se snaží zvyknout na travnatý povrch wimbledonských kurtů.

„Zatím vyhrávám, a to je to nejdůležitější. S výkonem jsem spokojen,“ řekl Štěpánek, na nějž čeká ve 3. kole Španěl Juan Carlos Ferrero, který už hrál wimbledonské osmifinále. „Udělám všechno pro to, abych přešel i přes něj.“

S proražením magické hranice, kterou je 3. kolo, ale velkou vědu nedělá. „Já to takhle neberu, jsem tady od toho, abych tu podal co nejlepší výkon,“ řekl.

Peschkeová potrápila favoritku
Nicole Vaidišová rozdrtila Katerinu Bondarekovou z Ukrajiny dvakrát 6:1. „Chovám se stejně jako v Paříži a beru to zápas po zápase. Nepřemýšlím, že bych mohla hrát čtvrté kolo nebo čtvrtfinále, důležité je hrát dobře a uvidíme,“ řekla semifinalistka Roland Garros.

Sedmnáctiletá tenistka cítí, že její forma jde na travnatém povrchu stále nahoru. „S každým zápasem je to lepší. Dneska jsem neměla jsem žádné problémy,“ zhodnotila zápas, při kterém jí vycházel servis i return.

Příští soupeřkou turnajové desítky bude Chorvatka Karolina Špremová. Vaidišová plánovala, že se proti ní bude daleko více soustřeďovat na sebe a vlastní hru. „Nejde o to, co která hraje, ale hrát svůj tenis a koncentrovat se na sebe,“ řekla Vaidišová.

Eva Birnerová skončila ve 2. kole, když podlehla ve třech setech Číňance Čeng Ťie. Nechybělo mnoho a Květa Peschkeová se postarala o překvapení, protože proti páté nasazené Světlaně Kuzněcovové sehrála vyrovnaný třísetový zápas. Ivo Minář nepřešel přes 1. kolo, když ve čtyřech setech podlehl Španělu Guillermu Garciovi-Lopezovi. Loučil se i Robin Vik. Němci Florianu Mayerovi podlehl třikrát 3:6.

Stejně jako loni postoupil Tomáš Zíb, který dotáhl k vítěznému konci rozehraný zápas s Albertem Montaňesem.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!