Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Nadalovy zlozvyky či Karlovičův dělový servis. Mladý nadšenec napodobuje zažité pohyby tenistů

Rafael Nadal po vítězství nad Nickem Kyrgiosem. foto: Reuters

Praha - Tradiční rituál Rafaela Nadala při podání či nezapomenutelný servis chorvatského bombarďáka Iva Karloviče? I tyto pohyby umí dokonale napodobit tenisový nadšenec Diego de Cooman a svým videem teď baví celý svět.
  5:00

Vzpomínáte na maratonský zápas Radka Štěpánka s Ivem Karlovičem v semifinále Davis Cupu z roku 2009?

Zápas, který trval 6 hodin a 33 minut, pro sebe nakonec uzmul český tenista, když Karloviče udolal 6:7, 7:6, 7:6, 6:7 a 16:14. I přesto, že mu soupeř nasázel 78 es, čímž v tu chvíli vytvořil historický rekord.

Svým tradičním pohybem při servisu je 211 cm urostlý Chorvat velmi neoblíbeným protivníkem hráčů na okruhu ATP, nejvíce mu naměřil přístroj během daviscupového klání proti Německu-255 km/h.

Jistě si také vybavujete alespoň část z rituálu Rafaela Nadala. K nejznámějších zvykům dvanáctinásobného vítěze French Open patří jeho rutina před servisem. Když se hraje na antuce, tak nejprve očistí čáru v místě podávání a oklepe raketou boty. Pak následuje všechno stejně, jako na ostatních površích. S raketou v levé ruce si odráží míček o zem a pravou rukou nejprve uvolní kraťasy z hýždí. Pak si vyhrne tričko na levém a pravém rameni. 

Následuje otření potu z nosu a plynulým přechodem ruky za levé ucho, kam si srovná vlasy. Poté zpátky za nos a za pravé ucho. Pak už jen stačí vzít míček do ruky a 7x s ním udeřit o zem a nadhodit na servis. Pokud se první servis nepodaří, pak následuje už jen otření nosu a uší a počet úderů míčku o zem se sníží na 4.

Nejen tyto úsměvné rutinní pohyby se dokonale daří napodobovat Diegovi de Coomanovi. Mladý tenisový nadšenec a jeho videa s různými triky jsou velmi populární, na sociálních sítích má více než pět milionů zhlédnutí.

Autor: