Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Šílený Travis Pastrana skočil s autem 82 metrů

Sport

  10:52
LONG BEACH - Blázen, šílenec, adrenalinový lovec, ale také jedinečný závodník. To vše je šestadvacetiletý Travis Pastrana. Od 31. prosince loňského roku také muž, který skokem v autě překonal nejdelší vzdálenost - 82 metrů. Povedlo se mu to v přístavu Long Beach v Kalifornii.

Travis Pastrana při rekordním skoku. foto: Reuters

Freestyle motokros, rallye, král X Games, seskok z letadla bez padáku. To vše má šestadvacetiletý rodák z amerického Marylandu již na svědomí.

VIDEO ŠÍLENÉHO KOUSKU TRAVISE PASTRANY:

Poslední den roku 2009 k tomu přidal další šílený kousek - v přístavu v Long Beach překonal mezi dvěma moly autem ve vzduchu vzdálenost 82 metrů. Světový rekord v této "disciplíně" byl přitom do té doby o 30 metrů kratší.

"Když jsem skočil, neviděl jsem místo přistání. Jen jsem doufal, že druhá rampa bude dokonale umístěná. Nakonec to bylo perfektní, nemohlo to být lepší," pochvaloval si Pastrana svůj kousek poté, co jej oslavil saltem do vln Tichého oceánu. Radost byla na místě, v tréninku totiž andrenalinový šílenec jedno ze speciálů Subaru Impreza WRX Sti totálně zdemoloval.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!