Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Skandál na Wimbledonu. Rumunský tenista plivl na diváky

Sport

  13:48
LONDÝN - Rumunský tenista Victor Hanescu třetí kolo Wimbledonu vůbec nezvládl. V rozhodujícím pátém setu prohrával už tři tři nula s Němcem Danielem Brandsem a dostal se do problémů s diváky. Než duel vzdal, do hlučného fanouškovského sektoru plivl.

Hanescu Victor foto: Reprofoto

Devětadvacetiletý rodák z Bukutešti měl našlápnuto k postupu, ovšem klíčový tiebreak, v němž nevyužil nabídnutý mečbol, neproběhl podle jeho představ. Hru pro sebe totiž ukořistil mladík ze střední Evropy a od té doby na kurtu dominoval.

Brands si vynutil pátou sadu a měl našlápnuto k dokonání obratu. Střetnutí však skončilo o něco dříve než sám předpokládal... Utkání totiž bylo až příliš velkou zátěží na psychiku rozladěného Hanesca.

Video z incidentu:

Ten se za stavu 0:3 vydal k rušné části tribuny a do davu vedle nadávek vyslal pravděpodobně i plivanec. Posléze se již nesoustředil na samotnou a hru a nejspíš úmyslně demonstroval momentální stav mysli a předvedl tři dvojchyby.

Následně se během duelu sebral a šel podat rozhodčímu ruku. Sudí ji sice odmítl, ale zápas pro údajné zranění nohy Hanesca ukončil. Do čtvrtého kola grandslamu tak postoupil po setech 6-7, 6-7, 7-6, 6-3, 3-0 Daniel Brands.

Čtěte také

Celý duel ještě přezkoumávají komisaři turnaje. "Někdo v publiku cosi vykřikl. Pak se zdálo, že hráč tím směrem nadával a posléze i plivl, což se vykládá jako nesportovní chování," řekl mluvčí anglického turnaje. Hanescovi hrozí pokuta ve výši deseti tisíc dolarů.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...