Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vítr v Harrachově ještě zesílil, zrušil se i závod družstev

Sport

  14:25
HARRACHOV - Na mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově byl zrušen také nedělní závod družstev. Důvodem je vítr, který po sobotě ještě zesílil a dosahoval v areálu pod Čertovou horou rychlosti přes deset metrů za sekundu. V sobotu se neodskákalo třetí a čtvrté kolo závodu jednotlivců, jako konečné byly vyhlášeny výsledky z pátečních dvou kol.

Silný vítr závodníky na můstek nepustil. foto: ČTK

Přehled vrcholných závodů v letech na lyžích v Harrachově

1992 - mistrovství světa, počítaly se jen sobotní výsledky

1996 - Světový pohár, počítaly se jen sobotní výsledky

1999 - Světový pohár, neskákalo se vůbec

2002 - mistrovství světa, neskákalo se v neděli

2001 - Světový pohár, skákalo se v plném rozsahu

2008 - Světový pohár, odskákal se jeden jednokolový závod

2011 - Světový pohár, skákalo se v plném rozsahu

2013 - Světový pohár, odskákaly se dva závody v jeden den, druhý byl jednokolový

2014 - mistrovství světa, v individuálním závodu se odskákala jen dvě ze čtyř kol, závod týmů se nekonal vůbec.

Mistrem světa se stal Němec Severin Freund, stříbro získal Nor Anders Bardal a třetí byl Slovinec Peter Prevc. Nejlepším Čechem byl na šestém místě Roman Koudelka. Jan Matura skončil čtrnáctý, Antonín Hájek a Jakub Janda se podělili o 21. místo.

Zatímco v sobotu organizátoři doufali a za mírně lepšících se podmínek závod odkládali, dnes ho zrušili po jediném odložení, neboť předpověď byla velmi nepříznivá. Zkušební kolo bylo na programu od 13:00, soutěžní kola týmů měla začít ve 14:00 a 14:45.

Organizátoři kvůli silnému dešti museli zrušit i vystoupení kapel v rámci doprovodného programu. Skokané v neděli z hotelu do areálu ani nepřijeli, nebo jen dorazili zabalit si věci. "Bylo to jasné, bohužel. Snad si zalétáme ještě v Planici," uvedl Matura směrem k posledním závodu sezony příští týden.

V krkonošském středisku bylo od roku 1997 zrušeno hlavně vinou nepřízně počasí jedenáct závodů lyžařského Světového poháru, vesměs ve skocích a letech, ale loni také ve skikrosu. To je zhruba polovina konaných vrcholných akcí.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!