Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vždycky jsem chtěla být jako Serena Williamsová, přiznává Japonka Ósakaová

Sport

  17:17
Tokio / Praha - Tu bilanci by jí mohla leckterá tenistka závidět. Serenu Williamsovou potkala ve dvou zápasech, a má s ní 100% bilanci. A to včetně tolikrát diskutovaného finále US Open. Vítězství v takto důležitém zápasu ale nebylo pro mladou japonskou hráčku jednoduché, když je impulzivní Američanka jejím vzorem.

Serena Williamsová objímá japonskou tenistku Naomi Ósakaovou. foto: ČTK

Na pondělní tiskové konferenci dostala otázku, kterou ze sester Williamsových má raději. „Jsem určitě víc Serenina fanynka. Tedy myslím to tak, že mám hodně ráda i Venus, ale Serena pro mě byla vždycky číslo jedna,“ přiznává Ósakaová.

„Ale když se sestrou jezdíme vlakem, ptávají se mě dočista náhodní lidé, zda jsem příští Serena nebo Venus. Sama cítím, že na mé tenisové dospívání měly obě velký vliv, ale musím přiznat, že jsem vždycky chtěla být jako Serena,“ usmála se vítězka nedávného Australian Open, v jehož finále porazila Petru Kvitovou, a v semifinále i Karolínu Plíškovou.

Naomi Ósakaová zvítězila nad Serenou Williamsovou ve finále US Open.

„Nicméně si nemyslím, že by se někdo mohl stát novou Serenou nebo Venus. Obě jsou legendy, víte? A podle mě není možné, aby někdo byl jako ony v současné éře tenisu. Já se budu snažit hrát na maximum, a snad to bude stačit,“ dodala sympatická Japonka.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...