Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

West Ham se rozloučil se Řepkou

Sport

  8:05
LONDÝN - Tomáš Řepka se včera vítězným utkáním proti Fulhamu rozloučil s dresem londýnského prvoligového týmu West Ham United. Odehrál za něj 195 zápasů. Řepka odchází do Sparty Praha.

Tomáš Řepka. foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

Dvaatřicetiletý Řepka si vynutil přestup do Sparty proto, že chtěl za rodinou do Prahy. K letenskému týmu se má připojit na herním soustředění ve Španělsku, kam svěřenci trenéra Stanislava Grigy odletí v úterý.

Fanoušci týmu doprovázeli Řepku bouřlivým potleskem a odměnili také každý z jeho pozorný zásah i nahrávku na dělovku, která vážně ohrozila branku Fulhamu v závěru prvního poločasu. Zápas nakonec skončil 2:1 pro West Ham.

"Odchází v dobrém okamžiku. Vyhráli jsme, lepší chvíli pro odchod si nemohl najít," řekl na tiskové konferenci po zápase kouč West Hamu Alan Pardew.

V programu k utkání dnes v Upton Parku věnovali Řepkovi zvláštní článek, kde mu klub popřál hodně úspěchů v pražské Spartě. Autor v něm napsal, že výbušný obránce s pověstí zlého muže byl oporou týmu, i když někteří fanoušci mu nikdy neodpustili jeho premiéru "ozdobenou" hned červenou kartou.

Trenér Pardew už den před Řepkovou derniérou v dresu United přiznal, že ho jeho odchod mrzí, i když prý temperamentní obránce maximálně prověřil jeho trenérské a lidské schopnosti. "Mohu říct jen to, že za ty dva roky, co jsem tady, se dramaticky zlepšil v disciplíně a profesionálním přístupu. Byla radost s ním pracovat," prohlásil Pardew. "Má horkou hlavu, ale teď už se dokáže kontrolovat a jeho výkony byly na nejvyšší úrovni," uvedl na adresu Řepky.

Autor: