130 let

Tomáš Řepka. | foto: Jan Zátorský, Lidové noviny

West Ham se rozloučil se Řepkou

Sport
  •   8:05
LONDÝN - Tomáš Řepka se včera vítězným utkáním proti Fulhamu rozloučil s dresem londýnského prvoligového týmu West Ham United. Odehrál za něj 195 zápasů. Řepka odchází do Sparty Praha.

Dvaatřicetiletý Řepka si vynutil přestup do Sparty proto, že chtěl za rodinou do Prahy. K letenskému týmu se má připojit na herním soustředění ve Španělsku, kam svěřenci trenéra Stanislava Grigy odletí v úterý.

Fanoušci týmu doprovázeli Řepku bouřlivým potleskem a odměnili také každý z jeho pozorný zásah i nahrávku na dělovku, která vážně ohrozila branku Fulhamu v závěru prvního poločasu. Zápas nakonec skončil 2:1 pro West Ham.

"Odchází v dobrém okamžiku. Vyhráli jsme, lepší chvíli pro odchod si nemohl najít," řekl na tiskové konferenci po zápase kouč West Hamu Alan Pardew.

V programu k utkání dnes v Upton Parku věnovali Řepkovi zvláštní článek, kde mu klub popřál hodně úspěchů v pražské Spartě. Autor v něm napsal, že výbušný obránce s pověstí zlého muže byl oporou týmu, i když někteří fanoušci mu nikdy neodpustili jeho premiéru "ozdobenou" hned červenou kartou.

Trenér Pardew už den před Řepkovou derniérou v dresu United přiznal, že ho jeho odchod mrzí, i když prý temperamentní obránce maximálně prověřil jeho trenérské a lidské schopnosti. "Mohu říct jen to, že za ty dva roky, co jsem tady, se dramaticky zlepšil v disciplíně a profesionálním přístupu. Byla radost s ním pracovat," prohlásil Pardew. "Má horkou hlavu, ale teď už se dokáže kontrolovat a jeho výkony byly na nejvyšší úrovni," uvedl na adresu Řepky.

Autor: