Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Wimbledonská forma přetrvala, Šafářová je na US Open v osmifinále

US Open

  0:42
NEW YORK (Od našeho zpravodaje) - Lucie Šafářová si poprvé v kariéře zahraje v osmifinále US Open. V New Yorku v sobotu po dlouhé bitvě porazila Francouzku Cornetovou 6:3, 6:7, 6:4.

Soustředěná Lucie Šafářová. foto: ČTK/AP

Boj o osmifinále začala Lucie Šafářová velmi dobře a hned první hru zápasu získala při podání soupeřky pro sebe. Následoval dlouhý boj o potvrzení brejku, svůj úvodní servis ale nakonec česká hráčka udržela a zvýšila na 2:0. Napodruhé už však i ona o své podání přišla a první set se tak nakonec lámal při skóre 3:3. Při něm Šafářová získala druhý brejk v zápase a znovu při podání Cornetové pak dokráčela k zisku úvodní sady 6:3.

ČTĚTE VÍCE

I druhý set začala čeká hráčka ziskem úvodního servisu Francouzky a šla do vedení 2:0, brejk ale nepotvrdila a obě soupeřky si pak za vyrovnaného stavu držely podání až do koncovky. Za stavu 6:5 měla Šafářová při servisu Cornetové dokonce mečbol, Francouzka ale odvrátila a v následném tie-breaku se definitivně vrátila do zápasu výhrou 7:3 ve zkrácené hře.

A rozhodující set byl z pohledu českých fanoušků pořádný nervák! Lucka stejně jako ve druhém setu získala brejk hned na úvod třetí sady, následně odvrátila čtyři brejkboly, znovu vedla 2:0, znovu ale náskok ztratila a bylo to zase 2:2. Jenže pak Šafářová sebrala servis Cornetové dvakrát za sebou, utekla na 5:2 a sama podávala na vítězství v zápase.

Česká tenistka Lucie Šafářová.

Důležitou chvíli ale neustála, Francouzka snížila na 5:4 a česká fedcupová reprezentantka měla druhou šanci využít náskoku k rozhodnutí zápasu. Klíčovou hru nejprve obrátila ze stavu 15:30 a vypracovala si druhý mečbol, ten ještě nevyužila, ale po tom následném už se Šafářová mohla po téměř tříhodinové bitvě a výhře 6:3, 6:7, 6:4 poprvé v kariéře radovat z postupu do osmifinále US Open.

"Byl to vyčerpávající zápas. Přetahovaly jsme se s Alize v napínavých výměnách. Jsem ráda, že jsem nakonec vyhrála já. Mám radost, že se mi konečně daří i tady na US Open. Díky za podporu," řekla Lucie Šafářová v rozhovoru přímo na kurtu a zamávala divákům. Těm se zase představí v osmifinále proti Číňance Pcheng Šuaj. 

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Prodej bytu 2+1 v Ledči nad Sázavou
Prodej bytu 2+1 v Ledči nad Sázavou

Jaroslava Haška, Ledeč nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod
2 499 000 Kč