Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Woods je po těžké autonehodě po operaci otevřených zlomenin pravé nohy, v nemocnici už komunikoval

Auto Tigera Woodse po nehodě. foto: ČTK

Los Angeles - Golfista Tiger Woods utrpěl při úterní těžké autonehodě otevřené zlomeniny pravé nohy a po náročné operaci se zotavuje v losangeleské nemocnici Harbor-UCLA Medical Centre. Chirurgové podle vyjádření šéflékaře Anishe Mahajana stabilizovali fraktury v horní a dolní části holenní a lýtkové kosti šrouby.
  9:39aktualizováno  22:53

Mahajan řekl, že Woods se podrobil dlouhému chirurgickému zákroku pravého bérce a kotníku. Byl po něm ve stabilizovaném stavu a na nemocničním pokoji komunikoval.

Policie případ uzavře jako nehodu a šerif Los Angeles County Alex Villanueva neočekává, že by vznesla nějaká obvinění. „Nezvažujeme u této nehody žádná obvinění,“ uvedl Villanueva s tím, že neexistují žádné důkazy, že byl byl Woods pod vlivem. „Toto zůstane nehoda. A nehoda není zločin. Ale stávají se, bohužel,“ dodal.

Woods havaroval krátce po sedmé hodině ráno místního času mezi obcemi Rolling Hills Estates a Rancho Palos Verdes na svažité a zatočené silnici. Podle oficiálního vyjádření úřadu šerifa se automobil přetočil přes střechu, do havárie nebylo zapleteno žádné další vozidlo a Woods byl v autě sám. Podle předběžných závěrů policie jel Woods zvýšenou rychlostí a nebyly zjištěny stopy po brzdění.

Radost Tigera Woodse.
Tiger Woods a jeho zdemolované auto.

Vůz skončil na boku mimo silnici s čelní stranou těžce poničenou a s vystřelenými airbagy. Záchranáři museli Woodse z vraku vystříhat.

„Vnitřní prostor vozu byl ale naštěstí víceméně nedotčen. To mu dalo svým způsobem šanci přežít, protože tohle byla jinak smrtelná nehoda,“ prohlásil šerif Villanueva na tiskové konferenci.

„Je mi špatně od žaludku. Bolí to, když zjistíte, že jeden z vašich nejlepších kamarádů měl nehodu. Jen doufám, že bude v pořádku,“ řekl americký golfista Justin Thomas. Obdobně reagovali prostřednictvím sociálních sítí i další golfisté Jack Nicklaus, Phil Mickelson či řada celebrit nejen ze světa sportu.

Woodsovi vyjádřili podporu například bývalí američtí prezidenti Barack Obama a Donald Trump, plavec Michael Phelps, basketbalista LeBron James, tenista Rafael Nadal či Woodsova bývalá přítelkyně a sjezdařská hvězda Lindsey Vonnová.

Pětačtyřicetiletý vítěz 15 majorů Woods se v poslední době zotavoval po páté operaci problematických zad. Původně očekával, že se po odstranění úlomku meziobratlové ploténky, která mu tlačila na nerv a způsobovala bolesti, ke hře vrátí v polovině března. Na začátku týdne ale připustil, že rekonvalescence nejde podle předpokladů a možná nestihne dubnové Masters.

Úterní nehoda nebyla první Woodsovou potíží v silničním provozu. V listopadu 2009 sjel u rodinného domu na Floridě s autem ze silnice a naboural do stromu a hydrantu. Z bizarní nehody, která odstartovala aféru s jeho nevěrami a nakonec vedla k rozvodu, golfista vyvázl jen s poraněními v obličeji. V květnu 2017 byl zase zatčen za řízení pod vlivem návykových látek. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!