Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Záhrobská dojela v domácím slalomu pátá

Sport

  13:43
Špindlerův Mlýn - Šárka Záhrobská nedosáhla na domácí trati ve Špindlerově Mlýně ve slalomu Světového poháru na stupně vítězů. V dnešním závodu obsadila česká lyžařka páté místo, na vítěznou Rakušanku Marlies Schildovou ztratila 1,82 sekundy.

Šárka Záhrobská na trati prvního kola slalomu foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Záhrobská zajela v prvním kole šestý čas, v druhém jí k posunu vzhůru výsledkovou listinou pomohlo zaváhání Američanky Lindsey Vonnové. Ostatní lépe umístěné soupeřky se však výpadku vyvarovaly.

S druhou jízdou se na těžké trati nejlépe vypořádala nejlepší slalomářka uplynulé sezony Schildová, která vyhrála i třetí slalom sezony, který dokončila. O 32 setin sekundy uniklo první vítězství v kariéře Slovence Veronice Zuzulové, třetí ve Svatém Petru skončila nejrychlejší žena prvního kola Němka Maria Rieschová. Záhrobskou porazila už jen Švédka Therese Borssenová.

V Krkonoších, kde vyrůstala, nicméně česká slalomářka napravila zaváhání z minulého slalomu SP v rakouském Lienzu a utnula spekulace o špatné formě. V pořadí disciplíny si upevnila pátou příčku. Dnes vyrovnala svůj druhý nejlepší výsledek této zimy, jen v americké Panoramě se v listopadu probila na stupně vítězů.

Další české reprezentantky však domácího svahu k bodům nevyužily. V prvním kole dojely mimo elitní třicítku Eva Kurfürstová a Petra Zakouřilová, zatímco Michaela Smutná, Lucie Hrstková ani Eva Sochorová závod nedokončily.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!