Sobota 1. června 2024, svátek má Laura
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledecká se nedočká ani napodruhé. Šampionát ve sjezdovém lyžování nadále brzdí hustá mlha

Šampionát ve světovém lyžování v Cortině d'Ampezzo odkládá hustá mlha. Ester Ledecká se tak svého startu ani napodruhé nedočká. foto: Reuters

Aktualizováno
Cortina d'Ampezzo - Úterní superobří slalom žen, kterým mělo s denním zpožděním začít mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Cortině d'Ampezzo, byl kvůli mlze zrušen. Na startu měla být i olympijská vítězka Ester Ledecká. Pořadatelé super-G přeložili na čtvrteční dopoledne, ve středu bude v Itálii kvůli špatné předpovědi počasí volný den.
  12:30aktualizováno  16:26

Šampionát měl začít už v pondělí, ale kvůli přívalu nového sněhu byla kombinace žen přesunuta na příští pondělí, kdy měl být původně volný den. Změn kvůli nepřízni počasí doznal i dnešní program, ve kterém byly dva superobří slalomy, ale protože by pořadatelé nestihli připravit sjezdovky, byl závod mužů už předem přesunut na čtvrtek.

Šampionát ve světovém lyžování v Cortině d'Ampezzo odkládá hustá mlha. Ester...
Ester Ledecká v Garmisch-Partenkirchen

Ani závod žen se nakonec nekonal, protože chvíli před plánovaným začátkem ve 13 hodin horní část trati zahalila mlha. Mezinárodní lyžařská federace nejprve rozhodla o zkrácení trati a startu z nižší pozice, když se ale ani po zhruba hodinu a půl dlouhé přestávce viditelnost nezlepšila, byl závod zrušen.

Podle nového rozpisu pojedou ženy super-G ve čtvrtek od 10:45, muži přijdou se stejnou disciplínou na řadu ve 13:00. Pátek bude vyhrazen tréninkům sjezdů, ženy pak pojedou o medaile v sobotu a muži v neděli. V pondělí budou následovat kombinační závody obou kategorií.

Autor: