Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zmar stáje Ferrari. V prvním závodu sezony zklamal hlavně Vettel

Sport

  18:58
Melbourne / Praha - „Nepanikaříme!“ volá tým Ferrari po první Velké ceně letošního ročníku formule 1. Čtvrté místo Sebastiana Vettela a páté Charlese LeClerca je ale po povedených testech velkým varováním pro italskou stáj.

Sebastian Vettel z Ferrari svádí souboj s Maxem Verstappenem z Red Bullu. foto: Reuters

Rozpačitý návrat polského nezmara. Kubica dojel ve formuli 1 poslední

„Potřebujeme si vše zanalyzovat,“ řekl nový šéf Ferrari Mattia Binotto. „Jsem stále přesvědčen, že máme dobré auto. Během závodního víkendu jsme neukázali náš skutečný potenciál,“ věří Ital, který musel řešit i další problém. Týmovou jedničku, Němce Vettela, dojel jeho kolega LeClerc, jenže stáj mu předjetí nedovolila.

„V té době jsme nechtěli ohrozit výsledek, na němž jsme v tu dobu byli. Pro nás zkrátka nedávalo smysl, aby Charles na Seba útočil,“ komentoval Binotto situaci. Spokojenost nevládla ani ve Vettelově kokpitu, na konci závodu se dokonce německý pilot svého inženýra prostřednictvím radiové komunikace ptal: „Proč jsme tak pomalí?“

Zamyšlený Sebastian Vettel.

Neúspěch pochopitelně glosují i italská média. La Gazzetta dello Sport uvedla, že to byl od Vettela mimořádně slabý výkon. „Zdálo se, že LeClerc má více energie, a navíc otevřeně přiznal, že měl od stáje nakázáno, aby v závěrečných fázích závodu zvolnil,“ kritizoval list.

Nicméně šéf stáje tvrdí, že je klidný.

„Tento víkend byl poměrně nečekaný. Mysleli jsme, že se během víkendu zlepšíme, ale nestalo se tak. Dnes na dotazy, proč tomu tak bylo, nemám odpověď. Ale jsem klidný, protože věřím v potenciál našeho vozu. Možná to pro nás byla dobrá lekce,“ krčil rameny Binotto.

Sám Vettel je také přesvědčen, že šlo o ojedinělý výpadek. „Je to jediný závod. Mercedes je velmi silný, zbytek je zase naopak hodně vzadu. Bude to dlouhý rok,“ věří čtyřnásobný mistr světa, který všech svých triumfů dosáhl v barvách stáje Red Bull.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!