Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Touréovým zemřel bratr. Další fotbalista musel smrt v rodině dementovat

Sport

  17:19
SAO PAULO/PRAHA - Prohra s Kolumbií na mistrovství světa fotbalisty Pobřeží slonoviny bolela. Ale s jejich další ztrátou se vůbec nedá srovnat: jen pár hodin po zápase zemřel Yayovi a Kolovi Touréovým mladší bratr Ibrahim.

Obránce Pobřeží Slonoviny Serey Die se takto rozplakal při hymně. Pouze však z národní hrdosti. foto: ČTK/AP

"Byl to pro ně těžký den. Celá naše výprava v Brazílii je v této bolestivé chvíli podporuje," citovala prohlášení svazu Pobřeží slonoviny agentura AP.

Příčina smrti osmadvacetiletého hráče libanonského celku Al Safa nebyla uvedena, podle britských médií však šlo o rakovinu, se kterou se měl léčit v nemocnici v Manchesteru. Rovněž není jasné, zda sourozenci kvůli smutné události odcestují z dějiště šampionátu.

Hráči Kolumbie utěšují po prohraném zápase Yaya Tourého. To ještě netušil, že za pár hodin bude prožívat neporovnatelně větší bolest...

Zápasu s Kolumbií navíc předcházely na sociálních sítích zprávy o úmrtí otce Sereye Diého, které se však posléze ukázaly jako nepravdivé. Vyvrátil je sám záložník Pobřeží slonoviny, který po utkání uvedl, že při hymně plakal kvůli hrdosti z reprezentace. Jeho otec totiž zemřel už v roce 2004.

Autoři: ,