Lidovky.cz

Kuchařští mistři se utkají o titul v 'polní kuchyni'. Připraví kotlíkový guláš

Jídlo

  8:31
PŘEROV - Jednu velkou polní kuchyni bude v sobotu připomínat přerovské výstaviště. V jeho areálu se uskuteční už pošesté Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů, na které se sjedou mistři kuchařského umění z celého Česka i zahraničí. Návštěvníci akce se mohou těšit také na dobré pivo a hudební vystoupení.

Mistrovství ČR ve vaření kotlíkových gulášů 2009. foto: ČTK

Letošního ročníku se zúčastní podle mluvčí pořádajícího přerovského pivovaru Zubr Hany Matulové 35 kuchařských týmů. "Milovníci nejlidovější stravy, kterou guláš zřejmě je, se mohou těšit nejen na guláše hovězí a vepřové, ale i oblíbené zvěřinové," uvedla mluvčí.

Doplnila, že každý ze soutěžících bude mít k dispozici malý kotlík s uzavřeným ohništěm. Guláš kuchaři musejí zvládnout za pět hodin. Jiná omezení v klání prakticky neexistují. Maso a ingredience na přípravu guláše nejsou předepsány, záleží jen na fantazii a osobních zkušenostech každého účastníka.

Pokrmy bude hodnotit odborná porota. "Stejně jako v minulých letech bude záležet nejen na samotné chuti guláše, ale i na jeho servírování. Hodnotí se také originalita místa přípravy," řekla Matulová. Umění účastníků mistrovství budou moci podle ní posoudit i návštěvníci výstaviště. Gulášové speciality lidé budou moci na místě také hojně zapít pivem.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.