Recept 1. března 2014 6:00

Zimní zázrak. Upečte si koláč z rychlené rebarbory

Rebarbora je velmi zdravá, plná vitamínů, draslíku, vlákniny a šálek rebarbory... | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rebarbora v zimě? Řeknete si ano, zima byla mírná, ale na úrodu rebarbory tak, jak ji známe, je přesto příliš brzy. V Anglii se však zářivě červené...

Doporučujeme 17. června 2013 7:00

Zkuste kompot z jahod a rebarbory, radí Roman Paulus

Kyselým šlahounům rebarbory se dobře daří ve společnosti jahod. Jemná chuť sladkého ovoce dokáže zmírnit ostrost řapíků, pokrmu ale zůstane svěžest. Rebarboře prospěje i trocha cukru navíc.  | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Nakyslé řapíky rebarbory jsou plné zdraví prospěšných látek a osvěží řadu letních pokrmů. Nejvíc jim to sluší nasladko, ale výborné jsou třeba i k...

Doporučujeme 1. června 2013 7:00

Krok za krokem: Jak na křehký rebarborový koláč?

Upečte si rebarborový koláč s podmáslím. Je snadný. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Konec května je pro milovníky rebarbory svátkem. Načervenalé šlahouny jsou křehké a šťavnaté, navíc neobsahují tolik kyseliny šťavelové, takže je...

5. května 2011 7:00

Rebarborová omáčka i koláč. Tady je 5 receptů

Rebarbora - ilustrační foto. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Rebarbora neboli reveň k nám doputovala z Tibetu a střední Číny. Mnozí se přou, jestli jde o ovoce nebo zeleninu. Z rebarbory jíme řapík a to vždy...

7. června 2010 10:00

Rebarbora k nám přišla z Tibetu. Dá se jíst nasladko i naslano

Rebarbora. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Dříve rostla jako plevel všude kolem plotů. Reveň neboli rebarbora získala své jméno, když z Tibetu doputovala do povodí Volhy a odtud ji poutníci...



Najdete na Lidovky.cz