Více než tři desítky předních restaurací představí svou produkci v historické části města a také na Vltavě. Zájemci mohou ochutnávat vystavené pokrmy a sledovat také barmanskou show, prezentaci sommeliérů a pivních sládků.
Podle Maurera by akce měla návštěvníkům nabídnout nejen gastronomický zážitek, ale i požitek z města. Pořadatelé pronajali desítku pontonů a 15 lodí, které budou zájemce o dobrou stravu převážet. Jídlu a pití bude patřit Křížovnické náměstí, takzvané pražské Benátky pod Karlovým mostem či Alšovo nábřeží.
Výhodou festivalu je to, že návštěvníci mohou za příznivých finančních podmínek ochutnat a poznat pokrmy, za které by v restauracích zaplatili podstatně vyšší částky.
Dospělí zaplatí 350 korun, z toho stovku za vstupenku a za 250 korun dostanou deset festivalových platidel označovaných jako grandy. Vášnivější gurmáni, kterým tato částka nebude stačit, si pak mohou další grandy v hodnotě 25 korun za kus dokoupit zvlášť. Děti do šesti let se mohou najíst zdarma.
Své pokrmy představí například Café Imperial, jehož šéfkuchařem je Zdeněk Pohlreich. "Je tady dobrá společnost a jsem rád, že k ní patřím," řekl Pohlreich. Podle něj je kouzlo festivalu v tom, že jej navštěvují lidé z různých částí země.
Svou nabídku musejí vystavovatelé přizpůsobit podmínkám. "Musíme brát v úvahu to, zda jsme schopni v tom prostoru udělat jídlo, které by bylo co nejblíže restauračnímu standardu. Velký problém to ale není," tvrdí Pohlreich. Podle něj festival nabízí především chutě. "Servíruje se na malých talířích a design hraje druhořadou roli. Chuť je ale na jídle to nejpodstatnější," zdůraznil.
Akce se zúčastní restaurace jako Alchymist, Ambiente Group, Aromi, Bellevue, Café Imperial, Kampa Group, King Solomon, Alcron, Yasmin-Noodles, V Zátiší a další.