Ryba Fugu
Asi nejznámější pochoutkou, která může být zároveň posledním jídlem strávníka, je ryba Fugu. Pro Japonce je tato ryba gurmetským pokrmem, avšak její amatérská příprava může stát člověka život. V Tokiu má právo ke zpracování této ryby jenom několik kuchařů. Fugu má v těle jed, jehož jedovatost se dá srovnávat s kyanidem. Za jednu porci utratíte v přepočtu i dva a půl tisíce korun.
Opičí mozky
Opičí mozky konzumují syrové především v Číně a v jihoafrických zemích. Tato "delikatesa" může stát ale labužníka život. Opice mohou trpět infekcemi nebo nemocí, která se podobá nemoci šílených krav. Jednou z možností, jak se mezi lidi dostal virus HIV, je právě pojídáním opičích mozků.
Durian
Smrt může člověku přivodit i toto lahodné, ale smradlavé ovoce. Pokud se kombinuje s alkoholem, může přivodit poměrně rychlou smrt. Ovoce pochází Z Malajsie, ale hojně se rozšířilo i do ostatních částí Asie. Kvůli zápachu je v Asii zakázané převážet durian veřejnou dopravou, nosit ho do hotelů nebo cestovat taxíkem.
Syrová chobotnice
Další asijská "pochoutka", která se konzumuje syrová. Nejčastěji se živá chobotnice konzumuje tak, že se namotá na čínské hůlky a spolkne. Ještě v ústech máte tedy mrskající se chapadla. Ta mají ale z vnitřní strany přísavky. Může se tak stát, že se chapadla chobotnice přichytí.
Chilli paprička
V severovýchodní Indii vypěstovali nejpálivější chilli papričku - bhut jolokia (v překladu "chilli démon"). Ohnivě pálivá paprička má milion Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Jen pro příklad - tabasco jich má jen 45 tisíc. Indové ji milují a hojně konzumují. Ale pro ty, kteří na tak silnou pálivost nejsou zvyklí, nemají podle Indů šanci přežít. Konzumaci papričky přirovnávají k vypití sklenice kyseliny.