Recept na raw živou čokoládu je velice jednoduchý. Jsou potřeba v zásadě pouze tři suroviny, které vám vytvoří čokoládu jako takovou. S jejím dalším obohacením - přidání nasekaných mandlí, mátových lístečků a třeba špetky chilli - si lze připravit nekonečně mnoho variant.
PSALI JSME: |
Jak na to? Budete potřebovat 90 g kakaového másla, 60 g raw kakaa (optimální poměr másla ke kakau si každý najde dle své chuti), 30 g agávového sirupu, či sirupu z jakonu nebo jakéhokoli dalšího sladidla.
Máslo rozpustíme ve vodní lázni, nesmí přesáhnout 42 stupňů. Poté postupně přimícháváme kakao a sladidlo. Čokoláda je hotová. Nyní můžeme čokoládu smíchat s dalšími ingrediencemi - jako jsou oříšky nebo třeba nadrcené kakaové boby. Výživovou hodnotu můžete umocnit přidáním lžičky některé ze superpotravin, podle volby se mírně pozměňuje i chuť. Poté už se čokoládová hmota nalije do formiček či na tácek a dá ztuhnout do mrazáku.