Lidovky.cz

Vyzkoušejte nachos s trhaným vepřovým masem

Jídlo

  6:38
PRAHA - Mexickou kuchyni charakterizují rozmanité chutě, nepřeberné množství barev a originální koření. K základním a nejznámějším jídlům mexické kuchyně patří nachos, které představuje kukuřičnou tortillu s rozpuštěným sýrem. Zkuste recept šéfkuchaře Michala Nikodéma.

Nachos s trhaným vepřovým masem foto: Chio Tortillas

Nachos s trhaným vepřovým masem

  • 400 g pečeného vepřového (plec, krkovice)
  • 1 balení Chio Tortillas Creamy Nacho cheese
  • 2 rajčata
  • 2-4 chili mexické papričky jalapeño
  • 1 červená cibule
  • 150 g žlutého tvrdého sýra
  • 1 nať z jarní cibulky

Měkké, upečené maso pomocí dvou vidliček natrháme na vlákna. Papričky nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky, cibuli na tenké nudličky, sýr nastrouháme nahrubo a jarní cibulku nasekáme najemno.

Do zapékací mísy pro 4 osoby nasypeme 1/3 balení nachos do stejnoměrné vrstvy. Posypeme jednou třetinou natrhaného masa, chili, rajčat, červené cibule a sýra. Poté stejným způsobem vytvoříme druhou a třetí vrstvu. Vložíme do rozehřáté trouby na 200°C a 10 minut zapékáme. Po vytažení z trouby posypeme nasekanou natí z jarní cibulky a ihned podáváme.

Autor:
Témata: sýr, Recepty
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.