Pondělí 10. května 2021svátek má Blažena 9 °C jasno Předplatné LN

Diskuse k článku

Prazdroj chystá ‚tvrdou sodovku‘. Ve světě je to hit, z Plzně se má vyvážet i za hranice

Alkoholický nápoj ze zkvašeného třtinového cukru, z USA známý jako Hard seltzer, chce mateřský koncern Asahi vyvážet z Plzně pod názvem Viper i za hranice. Na českém trhu ale první nebude, už v prosinci ho předběhl minipivovar z jižních Čech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Macek 25.2.2021 13:50

Pokud budou mít něco bez těch trapných ovocných příchutí (dělaných většinou chemicky), tak to i ochutnám.

P. Laubr 25.2.2021 5:40

To je super. Pivovar v čínských rukách bude vyrábět v zemi chmele namísto chmeloveho moku mok ze třtiny. Logické i tradiční že.

J. Koutský 27.2.2021 9:47

Asahi je japonská společnost!!;-D

A. Novotný 24.2.2021 23:07

To bude něco pro nezletilce, energiťáky už nebudou frčet.

M. Štofanik 24.2.2021 20:11

To už radšej Schwarzwald Gin Tonic z lidla , je to 0,33l a ma 10% alkoholu, celkom dobre pitičko ;-)

J. Koutský 27.2.2021 9:48

Dobrota z Lidlu!!;-D

V. Petr 24.2.2021 11:38

Vidíte, někdo začne dělat nový produkt, jiné pivovary chtějí peníze od státu že jim klesl odbyt... Nas rat!

J. Hajský 24.2.2021 9:41

Píšou že je to z třtinového cukru nebo ječmenného sladu.

Já si určitě v případě toho třtinového cukru dám raději dobrý karibský rum a v případě ječmenného sladu dobrou dvanáctku nebo nějaký speciál.

Tyhle srágory nikdy!

P. Šraier 24.2.2021 8:51

Alkoholu není holt nikdy dost. Jako by naše vysoké umístění v celosvětové chlastací lize nestačilo, je třeba víc zabrat! Mládí vpřed!. Nejsem abstinent ale zrovna na tohle teda zrovna pyšný nejsem...;-€

L. Beneš 24.2.2021 8:50

Ať vaří v plzeňském pivovaru (jediném, který tam z těch třech kdysi fungujících zůstal) Plzeňský Prazdroj, který jsme my Češi pili celé roky, když ještě dnešní pivovařiči tahali kačera po dvoře. Byl to vždycky Plzeňský Prazdroj, pro Germány a ty, kteří jim lezou zdola do trávicí trubice, to pak byl a je Pilsner Urquell. Pro Pražáky "zez" Prahy je to pak plzeň (s malým písmenem na začátku). Když přijdu v Praze do restaurace, zeptá se mě pikolo, zda si dám plzeň nebo Gambrinus, přitom ten je také (pro Pražáky) "zez" Plzně a dokonce se vaří za stejnou pivovarskou zdí.

P. Mitev 24.2.2021 7:50

Proboha, Mixela se vrací ;-D;-D;-D. Neeee

P. Šraier 24.2.2021 8:48

přesně...

D. Rajninec 24.2.2021 7:28

Ludia už naozaj po masívnej reklame vypijú všetko ! Stačí , že je tam pár % alkoholu . Páči sa mi , že v plzeňskom pivorare budú "variť" ten patok .

Varenie je dovezený lieh z liehovaru , pokapkať limetkových extraktom a doliať zo sodovku na 4% nápoj !

Potom by som naozaj chcel vedieť ako sa dnes pivo v pivovaroch varí !

P. Šraier 24.2.2021 8:51

R^

L. Beneš 24.2.2021 8:54

Koneckonců ten plzeňský pivovar, dnes Prazdroj, už dávno není pivovarem českým. Nejdřív byl dán skoro zadara (jako ostatně všechno, co v této zemi vybudovaly české ruce a co za něco stálo) nějakým Jihoafričanům a potom prošel už tolika rukama (s tučným výdělkem pro prodávajícího), že už se obecně ani neví, komu momentálně patří.

J. Koutský 24.2.2021 8:59

Když už,tak plz.pivovar vybudovali Češi německé národnosti a první sládek byl Bavorák!!;-D

L. Beneš 24.2.2021 9:24

Víte o tom ono příslovečné kulové. Zjistěte si jména těch lidí s várečným právem, kteří se sdružili k založení Měšťanského pivovaru. To, že některý z nich měl jméno znějící německy, neznamená, že to nutně byl Němec. Josef Jungmann třeba také nebyl Němec, ač měl jméno německé. A Josef Groll z Vilshofenu na Dunaji v Bavorsku sestavil recepturu na objednávku.

J. Koutský 24.2.2021 10:33

Josef Jungmann nebyl německé národnosti ?;-D

L. Beneš 24.2.2021 10:53

Myslíte, že to byl Němec jen proto, že Hudlice označovali německy jako Hudlitz? Pramenů je dost a jsou přístupné.


Pochvaly bych výrazně omezil, víc berou než dávají, vysvětluje psycholog

Zdeněk Krpoun psycholog | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Stále více čelíme nezdravému tlaku, abychom byli úspěšnější a výkonnější. Jak budovat zdravé sebevědomí? Jak správně...

Opakovaný výstup na osmitisícovku může urychlit demenci, říká neurochirurg Beneš

Vladimír Beneš | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Špičkový neurochirurg Vladimír Beneš, už třetí v řadě slavné neurochirurgické dynastie, o šťourátku v mozku, hezkých...

Pohodlnější to nikdy nebylo. Velký přehled služeb televize přes internet

Přehled služeb televize přes internet. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy

Premium Otestovali jsme devět služeb televize přes internet. Vybrali jsme ty, které můžete používat s libovolným poskytovatelem...