Sem tam se jeste necham tim vzhledem zlakat, ale pak se vzdy zareknu, ze uz zadna rajcata kupovat nebudu. Je to jen placebo na pohled, jinak jen cervena vodnata duzina.
Presne. Problem je v lidech se vzdelanim, ktere je neco jako "hokus pokus" praktikujici na skole v Bradavicich. Eko nomove.
pěkná blbost:"Jinak řečeno lidé upřednostňují méně chutné rajčata kvůli jejich jiným vlastnostem".
Lidé, zákazníci, by upřednosňovali ty původní, chutná rajčata. To producenti, obchodní řetězce ... upřednosťnují ta dnešní mdlá, jelikož jsou odolnější k přepravě, skladování ... . A já jako zákazník mám smůlu, protože výběr prostě není, všude jsou jen ta "nová", rajčata.
Lidé upřednostňují hlavně levná, jak řečeno v článku; a levná jsou holt méně chutná, neboť aby mohla být levná, musí - ale to je taky v článku.
Ale semtam jsou k dostání i místní rajčata - na trzích ...
Z rajčátek se stal patok. Ony i jahody byly nejlepší v letech 1952/3, podobně maliny. Všechno moderní je odporné. Prý to tak chceme.
1) TA Rajčata = lahodnÁ rajčata
2) 95% rajských se dnes pěstuje v Holandsku ve sklenících, za 4 dny jsou (dozrávající již bez keře) na pultech po Evropě. Nelze očekávat chuť. Prodává se práce, logistika a voda. Ne rajská jablíčka.
Nesmyslné bláboly! To samé je i s ovocem, např. broskvemi. Trhají se nedozrálé s tím, že za pomoci chemikálií uměle dozrávají ve skladech. Podstatný rozdíl v chuti je, když si dozrálé rajče utrhnete z keříčku, broskev, nebo pomeranč přímo ze stromu atd..
"Hlavní problém ztráty chuti tedy není neznalost genetické mapy rajčat, ale naše poptávka po odrůdách, které prostě chutnají méně dobře."
a na toto jsou potřeba "vědci"?
"poptávka po méně chutných rajčatech"? - tak to si z nás fakt už dělají p.
No, hlavně levných, jak řečeno v článku; a levná jsou holt méně chutná, neboť aby mohla být levná, musí - ale to je taky v článku.
Takže si z nás ani tak moc nedělají ... :-)