Restaurace se tímto krokem snaží přitáhnout nové pravidelné klienty. O ty stravovací zařízení přišlo během pandemie covidu-19, kdy lidé začali ve velkém pracovat z domova a přestali chodit na obědy ven. Chce využít model, který se v poslední době vyplatil streamovacím platformám nebo firmám pro rozvoz jídla.
Pizza Del Arte předplatné zavedla ve svých podnicích v Lyonu, Metách, Rennes, Colmaru nebo Toulouse. Pokud se osvědčí, dočkají se ho i konzumenti v dalších městech. Podmínkou je zaplacení na šest měsíců, konzumace na místě a fakt, že vše kromě hlavního chodu musí lidé uhradit zvlášť. Výhodou je, že strávník může přijít nejen v poledne, ale i večer.
Model restauračního předplatného je poměrně běžný v Americe, ve Francii je to však premiéra. Podobný model ve Francii provozuje síť bister Prêt-à-Manger, odkud si za 25 eur (613 korun) měsíčně můžete odnášet až pět nápojů denně.