Běžný patogen drůběže. Nechápu co řešíme, prostě je potřeba maso tepelně upravit, jak se to dělá běžně. Snad jediná poznámka: neutírat si špinavé ruce při vaření do utěrky na čisté nádobí. Nebo mít myčku a nechat nádobí sušit a neutírat.
Pro těhotné - při vaření si ručičky mejeme pořád a pořád, ničíme tím toxo a listerii.
většinu problémů nyní způsobují bakterie rodu Campylobacter. Bývá to při klasických grilovačkách,kdy maso není propečeno ani chvíli alespoń na 70 st a při úpravě" narychlo". Rozmrazit v MV troubě a udělat třeba Čínu, co nejrychleji.Anebo je naloženo a není úplně v chladu.
bakterie se musí kultivovat na kultivačních půdách a buď tam vyrostou,nebo ne a záleží kolik kolonií. Prostě si nedělejme iluzí a dobře a dostatečně dlouho maso upravujme.
Ještě jsem se po kuřeti ne-po-s-ral. Ten článek považuji za účelový, zpochybnit pěstování drůbeže v ČR. Proč? Aby byl větší odbyt zahraničních produkrů drůbeže.Podle mě zase dostal pisálek všimné nebo příkaz.
Sakra kupoval jsem osmanské neb je české a věřil jsem jim. Tohle pěkně projeli. Ještě že máme nastavena pravidla z eu, jinak to jíme nadále.