130 let

Diskuze

Test odhalil salmonelu v českých kuřatech, prověří je veterináři

Kuřata prodávaná na tuzemském trhu často obsahují nežádoucí bakterie včetně salmonel, z nichž některé mohou být i zdraví nebezpečné. Zjistil to spotřebitelský časopis dTest, který nechal v laboratoři zkontrolovat 17 kuřat, kuřecích čtvrtek a stehen.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Záhumenský

10. 2. 2012 21:26
salmonela

Běžný patogen drůběže. Nechápu co řešíme, prostě je potřeba maso tepelně upravit, jak se to dělá běžně. Snad jediná poznámka: neutírat si špinavé ruce při vaření do utěrky na čisté nádobí. Nebo mít myčku a nechat nádobí sušit a neutírat.

Pro těhotné - při vaření si ručičky mejeme pořád a pořád, ničíme tím toxo a listerii.

0 0
možnosti

L. Šepsová MUDr.

10. 2. 2012 18:41
Záleží na úpravě

 většinu problémů nyní způsobují  bakterie rodu Campylobacter. Bývá to při klasických grilovačkách,kdy maso není propečeno ani chvíli alespoń na 70 st a při úpravě" narychlo". Rozmrazit v MV troubě a udělat  třeba Čínu, co nejrychleji.Anebo je naloženo a není úplně v chladu.

bakterie se musí kultivovat na kultivačních půdách a buď tam vyrostou,nebo ne a záleží kolik kolonií.  Prostě si nedělejme iluzí a dobře  a dostatečně  dlouho maso upravujme.

0 0
možnosti

Z. Paldus

10. 2. 2012 18:32
Tomu článku nevěřím

Ještě jsem se po kuřeti ne-po-s-ral. Ten článek považuji za účelový, zpochybnit pěstování drůbeže v ČR. Proč? Aby byl větší odbyt zahraničních produkrů drůbeže.Podle mě zase dostal pisálek všimné nebo příkaz.

0 0
možnosti

Z. Sekerák

10. 2. 2012 18:18
kupujte české výrobky

Sakra kupoval jsem osmanské neb je české a věřil jsem jim. Tohle pěkně projeli. Ještě že máme nastavena pravidla z eu, jinak to jíme nadále.

0 0
možnosti

Z. Sekerák

10. 2. 2012 18:19
Re: kupujte české výrobky

Vodnanske ne osmanske

0 0
možnosti
  • Vybrali jsme pro Vás