Letošní Velikonoce se rodinám pravděpodobně prodraží. Zatímco např. cena krupicového cukru se od února snížila, ceny vajec šly kvůli epidemii ptačí chřipky nahoru. Loni v dubnu stálo jedno vejce tři koruny, aktuální cena je téměř dvojnásobná. Třicetikusové plato by tak v plné ceně vyšlo na 170–180 korun, díky promočním cenám se ale dá sehnat i pod 120 Kč.
Ceny výrazně vzrostly i u dalších surovin, bez kterých se Velikonoce neobejdou: za poslední rok a čtvrt se cena pšeničné hladké mouky vyšplhala z necelých 15 na téměř 24 korun a jinak tomu není ani u jiných druhů. Z tohoto důvodů jsou dražší i všechny pekárenské výrobky. Ceny už by ale růst neměly. „V posledních týdnech dochází ke stabilizaci cen a jejich poklesu u komodit, jako jsou například máslo, mouka nebo cukr,“ upozornil Michal Kuzmiak ze společnosti Tesco.