Diskuze
Zapojte selský rozum a nekupujte šmejdy, říká Roman Vaněk
V kuchyni používejte selský rozum. To je nejčastější a zaručená rada gastronomického experta a šéfa Pražského kulinářského institutu Romana Vaňka. Ve svých kurzech učí lidi hlavně pokoře k surovinám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Děkujeme za pochopení.
JH
J. Herna
5. 7. 2012 11:26
Rozpor mezi chtěním a možnostmi
Je sice pravda, že mnohdy v obchodech najdeme šmejdy. Jenže ne vždy je poznáme. A pak tu také hrají roli mezi cenou a kvalitou. A také, že mnohdy nemám možnost shánět zboží, které chci. Samostatnou kapitolou jsou hyper a super markety, kde levné a kvalitní zboží je buď v "5" patře regálu, nebo v "suterénu" kam nevidím. Svojí rolo hrají i popisy na baleném zboží, které díky barevné kombinaci a velikosti písmen jsou nečitelné. A také zboží vyrobené pro český trh má popisy ve všech možných jazycích včetně čínštiny, jen ta čeština tam jaksi buď chybí nebo je zastrčená.
0
0
možnosti