Diskuze
Trvalka v Polích. Porce jak pro stokilového chlapa
Děkujeme za pochopení.
O. Horák
velikost porcí osloví zákazníka
a nepřipadá si "šizený" jak v n´bl restauracích, kde se servírují porce sotva pro modelky a na talíři se ustrašeně třese maličká porce.
A přitom je to jednoduché, velká porce málokdy stojí mnohem více než mikro. Platíte totiž nájem, energie, práce kuchařů a personálu, nádobí se zašpiní stejně z malé či velké porce a je třeba založit, donést porce, odnést prázdné a umýt stejně. V ceně jídla pro hosta nedělají suroviny tu nejpodstatnější část a host po velkém jídle odchází spokojený, nasycený a nepřipadá si jako hňup, co zaplatil za reklamní ochutnávku.
Velké porce se vyplatí pro podnik i pro záakazníka.
Pochopitelně jsou výjimky - pravý kaviár, lanýže etc. Ale těch není mnoho.
O. Horák
Re: velikost porcí osloví zákazníka
Problém nastane právě v okamžiku možnosti dětských, dámských, polovičních porcí.
Zákazník čeká poloviční cenu a nevidí, že cena jídla poloviční porce není poloviční (viz poskytnutá práce, služby servis).
Takže menší porce logicky stojí od 60-80% a zákazník znejistí.