Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Celer s fazolemi v koprové omáčce. Netradiční kombinace chutná skvěle

Toto je velice neobvyklá kombinace surovin, z nichž se dá připravit koprová omáčka. Recept vznikl v době, kdy jsem se snažil v pokrmu nahradit tofu. Nejprve zvítězily velké bílé fazole a postupem času jsem přidal i celer. Vzniklo tak jemné, zdravé a poměrně jednoduché jídlo. Aby tento pokrm byl zcela bez sóje, vybral jsem ke zjemnění rýžovou smetanu, která má poměrně neutrální, nasládlou chuť a do omáčky se skvěle hodí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

15. 5. 2019 12:21

Výborný nápad, vypadá to velmi dobře a bude to určitě velmi dobré! U nás se dělá podobně takto zahuštěná koprová polévka s bramborem a na závěr se přidá rozkrájené vejce na tvdo. Podával bych to také jako polévku s čerstvým pečivem a jako druhý chod by bylo něco lehkého, např. salát.

0 0
možnosti