Středa 1. května 2024, Svátek práce

Lidovky.cz

Kateřinino prohlášení je směšné

Česko

PRAHA Dopis, který včera rozeslala Kateřina Neumannová stovkám politiků, rozezlil i některé její bývalé spolupracovníky. Šéfka organizátorů libereckého šampionátu se v něm snaží očistit svou pověst a přenést odpovědnost za dluhy na ostatní.

„Jsou okamžiky, kdy je potřeba přestat mlčet, loajalita musí jít stranou. Kateřinino prohlášení den poté, kdy padne poslední možnost situaci řešit, vůbec nechápu,“ řekl LN bývalý mluvčí libereckého mistrovství světa Zdeněk Soudný. Slavná lyžařka měla podle něj dostatek času, aby důvody vysokého dluhu vysvětlila. Od šampionátu ale nekomunikovala s médii ani věřiteli.

„Hlavní odpovědnost nese jednoznačně Kateřina Neumannová. Ona byla ředitelkou firmy, ať už se to jmenuje jakkoliv. A dokonce jí dodneška podle mého názoru stále je. Najednou nemůže říkat, že byla jednou z mnoha. To je hloupost,“ míní někdejší mluvčí, který upozornil i na některé faktické chyby v inkriminovaném dopise.

„Pokud se po dvou letech rozhodnu, že budu dokazovat, že je vše jinak, tak vytvořím něco, co má hlavu a patu. V dopise například nesedí výše dotace od státu a zaměňují se tam i termíny výkonný výbor a organizační výbor. To je dost podstatné,“ vysvětluje.

Zároveň podle něj ani nesedí některé z příčin, kterými Neumannová vysvětluje nedodržení rozpočtu šampionátu. Šéfka pořadatelů například zmiňuje, že musel organizační výbor dostavět některé budovy v areálech místo liberecké radnice.

„Před šampionátem rozesíláme tiskové zprávy, že jsme v pořádku přijali areály od města, a teď je najednou všechno jinak? Pokud jsme dodělávali nějaké stavby, měly by být v soupisu majetku organizačního výboru. Kde ale jsou?“ podivuje se bývalý mluvčí Soudný.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....